Size : 778.997 km² of which 98% is continental land area Land use: 34% agricultural land, 30% covered by forests, 67% mountains (>800m) Agriculture share of GDP 2006: 9.2%, agricultural employment 2006: 27.3% Population 2006: 73 million Turkey is a major producer of cereals, cotton, tobacco, fruit and vegetables, nuts, sugar beet and sheep and goat meat.
Fläche: 778 997 km², davon 98 % kontinentale Landmasse Flächennutzung: 34 % Agrarfläche, 30 % Waldfläche, 67 % Gebirge (> 800 m) Anteil der Landwirtschaft am BIP 2006: 9,2 %, Beschäftigung in der Landwirtschaft 2006: 27,3 % Bevölkerung 2006: 73 Millionen Einwohner Die Türkei ist einer der größten Erzeuger von Getreide, Baumwolle, Tabak, Obst und Gemüse, Nüssen, Zuckerrüben sowie Schaf- und Ziegenfleisch.