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Acidic sodium aluminium phosphate
Di-sodium hydrogen phosphate
E 101
E 541
Riboflavin phosphate
Riboflavin-5'-phosphate
Sodium riboflavin 5'-phosphate

Übersetzung für "sodium riboflavin 5'-phosphate " (Englisch → Deutsch) :

TERMINOLOGIE
sodium riboflavin 5'-phosphate

Riboflavin-5'-phosphat-Natrium




riboflavin-5'-phosphate [ E 101 ]

Riboflavin-5'-Phosphat [ E 101 ]


acidic sodium aluminium phosphate | E 541

E 541 | saures Natriumaluminiumphosphat


IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Diphosphates (E 450), specified in Regulation (EU) No 231/2012, may be used as an alternative to Sodium aluminium phosphate (E541) thus reducing the aluminium content of processed foods.

Die in der Verordnung (EU) Nr. 231/2012 festgelegten Diphosphate (E 450) dürfen als Alternative zu saurem Natriumaluminiumphosphat (E 541) verwendet werden, wodurch der Aluminiumgehalt in verarbeiteten Lebensmitteln verringert wird.


The following sentence is inserted at the end of the entry for additive E 101 (ii) RIBOFLAVIN-5′-PHOSPHATE:

Am Ende des Eintrags für den Zusatzstoff E 101(ii) RIBOFLAVIN-5′-PHOSPHAT wird folgender Satz angefügt:


Diphosphates (E 450), specified in Regulation (EU) No 231/2012, may be used as an alternative to Sodium aluminium phosphate (E541) thus reducing the aluminium content of processed foods.

Die in der Verordnung (EU) Nr. 231/2012 festgelegten Diphosphate (E 450) dürfen als Alternative zu saurem Natriumaluminiumphosphat (E 541) verwendet werden, wodurch der Aluminiumgehalt in verarbeiteten Lebensmitteln verringert wird.


The Authority concluded that riboflavin (E 101(i)) and riboflavin-5′-phosphate sodium (E 101(ii)) are unlikely to be of a safety concern at the currently authorised uses and use levels as food additives.

Die Behörde gelangte darin zu dem Schluss, dass Riboflavin (E 101(i)) und Riboflavin-5′-phosphatnatrium (E 101(ii)) im Rahmen der derzeit zugelassenen Verwendungen und Verwendungsmengen als Lebensmittelzusatzstoffe nicht bedenklich sein dürften.


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Acetic acid and acetates (E 260 — 263), Lactic acid and lactates (E 270, E 325- 327), Ascorbic acid and ascorbates (E 300 — 302), Citric acid and citrates (E 330 — 333), Alginates (E 401 — 404), Carrageenan (E 407), Processed euchema seaweed (E 407a), Locust bean gum (E 410), Guar gum (E 412), Tragacanth (E 413), Xanthan gum (E 415), Sodium carbonates (E 500), Acetylated distarch phosphate (E 1414) and Hydroxy propyl distarch phosphate (E 1442) belong to the group of additives for which no acceptable daily intake has been specified.

Essigsäure und Acetate (E 260-263), Milchsäure und Lactate (E 270, E 325-327), Ascorbinsäure und Ascorbate (E 300-302), Citronensäure und Citrate (E 330-333), Alginate (E 401-404), Carrageen (E 407), verarbeitete Eucheuma-Algen (E 407a), Johannisbrotkernmehl (E 410), Guarkernmehl (E 412), Traganth (E 413), Xanthan (E 415), Natriumcarbonate (E 500), acetyliertes Distärkephosphat (E 1414) und Hydroxypropyldistärkephosphat (E 1442) gehören zu der Gruppe der Zusatzstoffe, für die keine annehmbare tägliche Aufnahmemenge (acceptable daily intake, ADI) festgesetzt ist.


Since the authorisation of use of Curcumin (E 100), Riboflavins (E 101), Cochineal, Carminic acid, Carmines (E 120), Copper complexes of chlorophylls and chlorophyllins (E 141), Plain caramels (E 150a), Vegetable carbon (E 153), Carotenes (E 160a), Paprika extract, capsanthin, capsorubin (E 160c), Beta-apo-8’-carotenal (C 30) (E 160e), Beetroot Red, betanin (E 162), Anthocyanins (E 163), Titanium dioxide (E 171), Iron oxides and hydroxides (E 172), Extracts of rosemary (E 392), Phosphoric acid – phosphates – di-, tri- and polyphosphat ...[+++]

Da es sich bei der Zulassung der Verwendung von Kurkumin (E 100), Riboflavinen (E 101), Echtem Karmin (E 120), Kupferkomplexen der Chlorophylle und Chlorophylline (E 141), Zuckerkulör (E 150a), Pflanzenkohle (E 153), Carotin (E 160a), Paprikaextrakt (Capsanthin, Capsorubin) (E 160c), Beta-Apo-8'-Carotinal (C 30) (E 160e), Betanin (Betenrot) (E 162), Anthocyanen (E 163) Titandioxid (E 171), Eisenoxiden und Eisenhydroxiden (E 172), Extrakt aus Rosmarin (E 392), Phosphorsäure — Phosphaten — Di-, Tri- und Polyphosphaten (E 338-452) und Sa ...[+++]


Solvent A: Solution of 0,3 mM sodium dihydrogen phosphate and 3 mM sodium acetate solution (adjusted to pH 6,5 ± 0,1 with acetic acid): methanol: tetrahydrofuran = 558:440:2 (v/v/v)

Lösungsmittel A: 0,3 mM Natriumdihydrogenphosphat und 3 mM Natriumacetatlösung (mit Essigsäure auf pH 6,5 ±0,1 eingestellt): Methanol: Tetrahydrofuran = 558:440:2 (v/v/v)


* E 160b annatto, E 220-228 sulphites, E 210-213 benzoates, E 249-250 nitrites, E 321 BHT, E 338-341/343/450-452 phosphoric acid and phosphates, E 432-436 polysorbates, E 473-474 sucrose esters and sucroglycerides, E 475 polyglycerol esters, E 481-482 stearoyl-2-lactylates, E 483 stearyl tartrate, E 491-495 sorbitan esters, 535-538 ferrocyanides, E 520-523 aluminium sulphates, E 541 sodium aluminium phosphate, E 554-556/559 aluminium silicates and E 950 acesulfame-K.

* E 160b Annatto, E 220-228 Sulfite, E 210-213 Benzoate, E 249-250 Nitrite, E 321 BHT, E 338-341/343/450-452 Orthophosphorsäure und Phosphate, E 432-436 Polysorbate, E 473-474 Zuckerester und Zuckerglyceride, E 475 Polyglycerinester, E 481-482 Stearoyl-2-lactylate, E 483 Stearoyltartrat, E 491-495 Sorbitanester, 535-538 Ferrocyanide, E 520-523 Aluminiumsulfate, E 541 Natriumaluminiumphosphat, E 554-556/559 Aluminiumsilicate und E 950 Acesulfam K.


Solution of 0,3 mM sodium dihydrogen phosphate and 3 mM sodium acetate solution (adjusted to pH 6,5 with acetic acid): methanol: tetrahydrofuran = 558:440:2 (v/v/v)

0,3 mM Natriumdihydrogenphosphat und 3 mM Natriumacetatlösung (mit Essigsäure auf pH 6,5 eingestellt): Methanol: Tetrahydrofuran = 558:440:2 (v/v/v)


* E 220-228 sulphites, E 249-250 nitrites, E 432-436 polysorbates, E 473-474 sucrose esters and sucroglycerides, E 481-482 stearoyl-2-lactylates, E 493-494 sorbitan monolaureate and sorbitan monooleate, E 520-523 aluminium sulphates, E 541 sodium aluminium phosphate and E 554-556/559 aluminium silicates.

* E 220-228 Sulfite, E 249-250 Nitrite, E 432-436 Polysorbate, E 473-474 Zuckerester und Zuckerglyceride, E 481-482 Stearoyl-2-lactylate, E 493-494 Sorbitanmonolaureat und Sorbitanmonooleat, E 520-523 Aluminiumsulfate, E 541 Natriumaluminium phosphat und E 554-556/559 Aluminiumsilicate.




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Date index: 2024-03-31
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