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Anaerobic breakdown of glucose
D glucose
D-glucose
Dextrose
Dextrose
E1102
FBG
FBS
Fasting blood glucose
Fasting blood sugar
Fasting glucose
Glucose
Glucose
Glucose oxidase
Glucose syrup with a high fructose content
Glucose-oxydase
Grape sugar
Grape sugar
HFGS
High fructose glucose syrup
High-fructose glucose syrup
Identify endocrine disorders
Treat endocrine disorders
Treat glucose homeostasis disorders
Treat menstrual disorders

Übersetzung für "Glucose " (Englisch → Deutsch) :

TERMINOLOGIE
glucose syrup with a high fructose content | high fructose glucose syrup | high-fructose glucose syrup | HFGS [Abbr.]

Glukosesirup mit hohem Fruktosegehalt | GSHFG [Abbr.]


D glucose | dextrose | D-glucose | glucose | grape sugar

Dextrose | D-Glukose | Glucose | Glukose | Traubenzucker


glucose oxidase | glucose-oxydase [ E1102 ]

Glucoseoxidase


treat glucose homeostasis disorders | treat menstrual disorders | identify endocrine disorders | treat endocrine disorders

endokrine Funktionsstörungen behandeln | Hormonstörungen behandeln


fasting blood glucose | fasting blood sugar | fasting glucose | FBG [Abbr.] | FBS [Abbr.]

Nüchternblutzucker | Nüchternglukose




anaerobic breakdown of glucose

anaerobe Glykolyse (1) | anaerober Glucoseabbau (2)


grape sugar (1) | glucose (2) | dextrose (3)

Traubenzucker (1) | Glucose (2) | Dextrose (3) | Glukose (4)


IN-CONTEXT TRANSLATIONS
If glucose syrup or dried glucose syrup is added to these products, the glucose content resulting from glucose syrup or dried glucose syrup shall not exceed 0,2 g/100 kJ (0,84 g/100 kcal).

Wird Glukosesirup oder getrockneter Glukosesirup diesen Erzeugnissen zugesetzt, darf der sich aus Glukosesirup oder getrocknetem Glukosesirup ergebende Glukosegehalt 0,2 g/100 kJ (0,84 g/100 kcal) nicht übersteigen.


Finally, glucose syrups (including dried glucose syrups) which contain more than 5 % of fructose (dry matter) must be labelled as glucose-fructose syrup or fructose-glucose syrup and dried glucose-fructose syrup or dried fructose-glucose syrup, to reflect whether the glucose component or the fructose component is in greater proportion.

Enthält Glukosesirup (einschließlich getrockneter Glukosesirup) mehr als 5 % Fruktose (in der Trockenmasse), so ist er als Glukose-Fruktose-Sirup oder als Fruktose-Glukose-Sirup bzw. als getrockneter Glukose-Fruktose-Sirup oder als getrockneter Fruktose-Glukose-Sirup zu kennzeichnen, je nachdem, ob der Glukose- oder der Fruktosebestandteil den größeren Anteil ausmacht.


Glucose and glucose syrup, not containing fructose or containing in the dry state less than 50 % by weight of fructose, excluding invert sugar

Glucose und Glucosesirup, keine Fructose enthaltend oder mit einem Gehalt an Fructose, bezogen auf die Trockenmasse, von weniger als 50 GHT, ausgenommen Invertzucker


- - Other preparations containing no milkfats, sucrose, isoglucose, glucose or starch or containing, by weight, less than 1,5 % milkfat, 5 % sucrose or isoglucose, 5 % glucose or starch

– – andere Zubereitungen, kein Milchfett und keine Saccharose, Isoglucose, Stärke oder Glucose enthaltend, oder weniger als 1,5 GHT Milchfett, 5 GHT Saccharose oder Isoglucose, 5 GHT Glucose oder Stärke enthaltend


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- Preparations of a kind used in the drink industries containing all flavouring agents characterising a beverage of an alcoholic strength by volume not exceeding 0,5 %, containing no milkfats, sucrose, isoglucose, glucose or starch or containing, by weight, less than 1,5 % milkfat, 5 % sucrose or isoglucose, 5 % glucose or starch

– Zubereitungen von der in der Getränkeindustrie verwendeten Art, die alle charakteristischen Aromastoffe eines Getränks enthalten, mit einem vorhandenen Alkoholgehalt von höchstens 0,5 % vol, kein Milchfett und keine Saccharose, Isoglucose, Stärke oder Glucose enthaltend, oder weniger als 1,5 GHT Milchfett, 5 GHT Saccharose oder Isoglucose, 5 GHT Glucose oder Stärke enthaltend


- - Containing no milkfats, sucrose, isoglucose, glucose or starch or containing by weight less than 1,5 % milkfat, 5 % sucrose or isoglucose, 5 % glucose or starch

– – kein Milchfett und keine Saccharose, Isoglucose, Glucose oder Stärke enthaltend oder weniger als 1,5 GHT Milchfett, 5 GHT Saccharose oder Isoglucose, 5 GHT Glucose oder Stärke enthaltend


- - Other preparations containing no milkfats, sucrose, isoglucose, glucose or starch or containing less than 1,5 % milkfat, 5 % sucrose (including invert sugar) or isoglucose, 5 % glucose or starch, excluding food preparations in powder form of goods of heading 0401 to 0404

– – kein Milchfett, keine Saccharose, Isoglucose, Glucose oder Stärke enthaltend, oder weniger als 1,5 GHT Milchfett, 5 GHT Saccharose (einschließlich Invertzucker) oder Isoglucose, 5 GHT Glucose oder Stärke enthaltend, ausgenommen Lebensmittelzubereitungen in Pulverform aus Waren der Positionen 0401 bis 0404


13. Glucose syrup and anhydrous glucose syrup | ‘Glucose syrup’ |

13. Glucosesirup und getrockneter Glucosesirup | „Glukosesirup“ |


The treatment provided by Regulation (EC) No 1784/2003 and by the provisions adopted for the application of this Regulation for glucose and glucose syrup falling within subheadings 1702 30 91, 1702 30 99 and 1702 40 90 of the combined nomenclature shall be extended to glucose and to glucose syrup falling within subheadings 1702 30 51 and 1702 30 59 of the combined nomenclature.

Die mit der Verordnung (EG) Nr. 1784/2003 und den Durchführungsbestimmungen zu dieser Verordnung für Glukose und Glukosesirup der Unterpositionen 1702 30 91, 1702 30 99 und 1702 40 90 der Kombinierten Nomenklatur eingeführte Regelung wird auf Glukose und Glukosesirup der Unterpositionen 1702 30 51 und 1702 30 59 der Kombinierten Nomenklatur ausgedehnt.


In order to avoid technical difficulties as regards customs treatment, Council Regulation (EEC) No 2658/87 of 23 July 1987 on the tariff and statistical nomenclature and on the Common Customs Tariff (5) groups glucose, glucose syrup, lactose and lactose syrup within one heading and chemically pure glucose and lactose within another.

Zur Vermeidung technischer Schwierigkeiten bei der Anwendung des Zolltarifs fasst die Verordnung (EWG) Nr. 2658/87 des Rates vom 23. Juli 1987 über die zolltarifliche und statistische Nomenklatur sowie den Gemeinsamen Zolltarif (5) Glukose, Glukosesirup, Laktose und Laktosesirup einerseits und chemisch reine Glukose und Laktose andererseits in der gleichen Tarifnummer zusammen.




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'Glucose ' ->

Date index: 2022-10-31
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