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Agri-foodstuffs industry
Agribusiness
Agricultural product processing
Agricultural product processing industry
Agro-industry
Bacon
Carry out hatchery production processes
Cold meats
Corned beef
End-product drying process overseeing
Foie gras
Food products
Frogs' legs
Goose liver
Ham
Hatchery production processes carrying out
Meat extract
Meat paste
Meat product
Monitor end-product drying process
Oversee end-product drying process
Overseeing end-product drying process
Prepared meats
Process for obtaining a new product
Process for obtaining a product
Process of manufacture of a product
Process returned timber products
Process timber products that have been returned
Processed food
Processed food product
Processed meat product
Processing of agricultural products
Processing returned timber products
Pâté
Returned timber product processing
Sausage
Undertake hatchery production processes
Undertaking hatchery production processes

Übersetzung für "Process for obtaining a product " (Englisch → Deutsch) :

TERMINOLOGIE
process for obtaining a product | process of manufacture of a product

Verfahren zur Herstellung eines Erzeugnisses


process for obtaining a new product

Verfahren zur Herstellung eines neuen Erzeugnisses


costing Process of obtaining the true price of an item of expenditure.

Kostenberechnung


processing returned timber products | returned timber product processing | process returned timber products | process timber products that have been returned

retournierte Nutzholzprodukte bearbeiten | zurückgesandte Nutzholzprodukte bearbeiten


hatchery production processes carrying out | undertaking hatchery production processes | carry out hatchery production processes | undertake hatchery production processes

in der Setzlingsproduktion tätig sein


end-product drying process overseeing | oversee end-product drying process | monitor end-product drying process | overseeing end-product drying process

die Trocknung des Endprodukts beaufsichtigen


processed food product [ Food products(ECLAS) | processed food(UNBIS) ]

zubereitetes Lebensmittel


meat product [ bacon | cold meats | corned beef | foie gras | frogs' legs | goose liver | ham | meat extract | meat paste | pâté | prepared meats | processed meat product | sausage ]

Fleischerzeugnis [ Corned Beef | Fleischextrakt | Fleischpastete | Fleischwaren | Froschschenkel | Gänsestopfleber | Schinken | Schinkenspeck | Speck | Verarbeitungserzeugnis aus Fleisch | Wurst | Würstchen | Wurstwaren ]


agro-industry [ agricultural product processing | agricultural product processing industry | agri-foodstuffs industry | processing of agricultural products | agribusiness(UNBIS) ]

Agro-Industrie [ Agrarindustrie | Landwirtschaftsindustrie | Nahrungsmittel- und Landwirtschaftsindustrie | Verarbeitungsindustrie für landwirtschaftliche Erzeugnisse | Verarbeitung von Agrarerzeugnissen ]
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
(19) In order to supplement or amend certain non-essential elements of this Regulation, the power to adopt acts in accordance with Article 290 of the TFEU should be delegated to the Commission in respect of the establishment of production processes for obtaining aromatised wine products; criteria for the demarcation of geographical areas and rules, restrictions and derogations related to production in such areas; the conditions under which a product specification may include additional requirements; the determination of the cases in which a single prod ...[+++]

(19) Um bestimmte nicht wesentliche Vorschriften dieser Verordnung zu ergänzen oder abzuändern, sollte der Kommission die Befugnis übertragen werden, gemäß Artikel 290 AEUV Rechtsakte hinsichtlich der Festlegung der Herstellungsverfahren für aromatisierte Weinerzeugnisse; der Kriterien für die Abgrenzung von geografischen Gebieten und Vorschriften, Einschränkungen und Abweichungen im Zusammenhang mit der Erzeugung in solchen Gebieten; der Bedingungen, unter denen für eine Produktspezifikation zusätzliche Anforderungen gelten können; der Bestimmung der Fälle, in denen ein einzelner Erzeuger den Schutz einer geografischen Angabe beantra ...[+++]


The Commission shall be empowered to adopt delegated acts in accordance with Article 33 concerning the establishment of authorised production processes for obtaining aromatised wine products, taking into account consumers' expectations .

Der Kommission wird die Befugnis übertragen, gemäß Artikel 33 in Bezug auf die Festlegung zugelassener Herstellungsverfahren für aromatisierte Weinerzeugnisse delegierte Rechtsakte zu erlassen, wobei den Verbrauchererwartungen Rechnung zu tragen ist .


1. If the subject-matter of a Community patent is a process for obtaining a new product, the same product when produced without the consent of the proprietor shall, in the absence of proof to the contrary, be deemed to have been obtained by the patented process.

(1) Ist der Gegenstand eines Gemeinschaftspatents ein Verfahren zur Herstellung eines neuen Erzeugnisses, so gilt bis zum Beweis des Gegenteils jedes identische ohne Zustimmung des Inhabers hergestellte Erzeugnis als nach dem patentierten Verfahren hergestellt.


thermal process flavourings obtained by heating ingredients which fall partially or totally within Article 3(2)(e)(ii) and/or for which the conditions for the production of thermal process flavourings and/or the maximum levels for certain undesirable substances set out in Annex V are not met.

thermisch gewonnene Reaktionsaromen, die durch Erhitzung von Zutaten entstehen, die ganz oder teilweise unter Artikel 3 Absatz 2 Buchstabe e Ziffer ii fallen, und/oder die nicht den in Anhang V festgelegten Bedingungen in Bezug auf die Herstellung thermisch gewonnener Reaktionsaromen und/oder in Bezug auf die Höchstmengen für bestimmte unerwünschte Stoffe gemäß Anhang V entsprechen.


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A designation in the list of ingredients is not required when the approved smoke product is used on the surface of the food product in the smoking process to obtain a smoke colour, texture and flavour.

Eine Bezeichnung in der Zutatenliste ist nicht erforderlich, wenn das zugelassene Raucherzeugnis auf der Oberfläche des Lebensmittelprodukts beim Räuchern verwendet wird, um eine rauchige Farbe, Textur und ein entsprechendes Aroma zu erreichen.


thermal process flavourings obtained by heating ingredients which fall partially or totally under Article 3(2)(e)(ii) or for which the conditions for the production of thermal process flavourings and the maximum levels for certain undesirable substances set out in Annex V are not met;

thermisch gewonnene Reaktionsaromen, die durch Erhitzung von Zutaten entstehen, die ganz oder teilweise unter Artikel 3 Absatz 2 Buchstabe e Ziffer ii fallen, oder die nicht den in Anhang V festgelegten Bedingungen in Bezug auf die Herstellung thermisch gewonnener Reaktionsaromen oder in Bezug auf die Höchstwerte für bestimmte unerwünschte Stoffe entsprechen;


thermal process flavourings obtained by heating ingredients which fall partially or totally under Article 3(2)(e)(ii) or for which the conditions for the production of thermal process flavourings and the maximum levels for certain undesirable substances set out in Annex V are not met;

thermisch gewonnene Reaktionsaromen, die durch Erhitzung von Zutaten entstehen, die ganz oder teilweise unter Artikel 3 Absatz 2 Buchstabe e Ziffer ii fallen, oder die nicht den in Anhang V festgelegten Bedingungen in Bezug auf die Herstellung thermisch gewonnener Reaktionsaromen oder in Bezug auf die Höchstwerte für bestimmte unerwünschte Stoffe entsprechen;


If no phase separation has occurred during or after the condensation, the smoke condensate obtained must be regarded as a water-insoluble high-density tar phase, and must be processed by appropriate physical processing to obtain primary tar fractions which stay within the specified limits.

Findet während oder nach der Kondensation keine Phasentrennung statt, so ist das resultierende Rauchkondensat als eine wasserunlösliche Teerphase hoher Dichte anzusehen und mit Hilfe geeigneter physikalischer Verfahren zu verarbeiten, um Primärteerfraktionen zu erhalten, die die angegebenen Spezifikationen erfüllen.


If no phase separation has occurred during or after the condensation, the smoke condensate obtained must be regarded as a water-insoluble high-density tar phase, and must be processed by appropriate physical processing to obtain primary tar fractions which stay within the specified limits.

Findet während oder nach der Kondensation keine Phasentrennung statt, so ist das resultierende Rauchkondensat als eine wasserunlösliche Teerphase hoher Dichte anzusehen und mit Hilfe geeigneter physikalischer Verfahren zu verarbeiten, um Primärteerfraktionen zu erhalten, die die angegebenen Spezifikationen erfuellen.


(b) a water-insoluble high-density tar phase which during the phase separation will precipitate, and which cannot be used as such for the production of smoke flavourings but only after appropriate physical processing to obtain fractions from this water-insoluble tar phase which are low in polycyclic aromatic hydrocarbons, already defined as "primary tar fractions", having a maximum content of:

b) eine wasserunlösliche Teerphase hoher Dichte, die bei der Phasentrennung ausgefällt wird und in dieser Form nicht zur Herstellung von Raucharomen verwendet werden kann; vor Verwendung ist eine geeignete physikalische Verarbeitung erforderlich, bei der aus der wasserunlöslichen Teerphase Fraktionen gewonnen werden, die einen niedrigen Gehalt an polyzyklischen aromatischen Kohlenwasserstoffen aufweisen; diese sind bereits als "Primärteerfraktionen" definiert und enthalten folgende Hoechstanteile:


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