Size : 25,713 km land area Land use: 48% agricultural land, 37% covered by forests Agriculture 12% GDP, agricultural employment 36% 2 million inhabitants, The most important pro
duction types are – grazing livestock rearing, fruit and vegetable production and wine production Low productivity, agri-food sector is non compl
iant with Community standards, weak land parcel structure, low level of professional agricultural activity, low level of modernization of agricultural holdings, limited investment capacity, unfavourable age and educa
...[+++]tion structure, low level of business activity in rural areas Environment: well preserved and richness of bio-diversity, soil and water sensitivity to erosion in some areas, difficult natural conditions for farming, abandonment of arable land within rural areas. Rural areas: poorly developed infrastructure (water and sewerage systems), most farms have only income from agricultural production, low income and lack of alternative income sources, rich natural and cultural heritage, multifunctional role of rural areasFläche: 25 713 km Flächennutzung: 48 % Agrarfläche, 37 % Waldfläche Landwirtschaft 12 % des BIP, Beschäftigung in der Landwirtschaft 36 % 2 Millionen Einwohner Die wichtigst
en Erzeugungsformen sind – Weideviehhaltung, Obst- und Gemüseproduktion und Weinerzeugung Niedrige Produktivität; die Agrar- und Ernährungswirtschaft entspricht nicht den Gemeinschaftsstandards; schwache Parzellenstruktur; geringe landwirtschaftliche Erwerbstätigkeit; geringe Modernisierung der landwirtschaftlichen Betriebe; begrenzte Investitionskapazität; ungünstige Alters- und Bildungsstruktur; geringe Wirtschaftstätigkeit in ländlichen Gebieten Umwelt: gu
...[+++]ter Erhaltungszustand und reiche Biodiversität; einige durch Boden- und Wassererosion gefährdete Gebiete; schwierige natürliche Produktionsbedingungen; Aufgabe von Anbauflächen in ländlichen Gebieten Ländliche Gebiete: schwach entwickelte Infrastruktur (Trinkwasser- und Abwassersysteme); die meisten Betriebe leben ausschließlich von der Agrarerzeugung; niedriges Einkommen und keine alternativen Einkommensquellen; reiches Natur- und Kulturerbe; Multifunktionalität der ländlichen Gebiete