Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Acid-producing bacteria
Acidogenic bacteria
Antiallergic
Antibacterial
Bacillus
Bacteria
Bacteria
Bacteria-destroying substance
Bacterium
INA+ bacteria
INA-bacteria
INA-deleted mutant
Ice-forming bacteria
Ice-minus bacteria
Ice-nucleating bacteria
Ice-nucleation-active bacteria
Lactic acid bacteria
Lysogen
Lysogenic bacteria
Reduction of bacteria by chilling
Reduction of bacteria through refrigeration

Übersetzung für "bacteria " (Englisch → Deutsch) :

TERMINOLOGIE
antibacterial | bacteria-destroying substance

antibakteriell | gegen Bakterien gerichtet


ice-forming bacteria | ice-nucleating bacteria | ice-nucleation-active bacteria | INA+ bacteria

Eisbildendes Bakterium


reduction of bacteria through refrigeration | reduction of bacteria by chilling

kalte Keimreduktion


acidogenic bacteria | acid-producing bacteria

säurebildende Bakterien


ice-minus bacteria | INA-bacteria | INA-deleted mutant

Eis-minus-Bakterium


bacillus | bacteria

Bacillus | stäbchenförmige Bakterien


bacterium (1) | bacteria (2)

Bakterie (1) | Bakterium (2)


antiallergic | bacteria-destroying substance

antiallergisch | gegen Allergie




IN-CONTEXT TRANSLATIONS
That opinion found that some spoilage bacteria (bacteria which do not necessarily cause illness, but can render food unacceptable for human consumption due to decay), in particular Pseudomonas spp., can reach critical levels more quickly than pathogens, depending upon the level of initial contamination with spoilage bacteria, as well as on temperature conditions.

In diesem Gutachten wurde festgestellt, dass einige Fäulnisbakterien (Bakterien, die nicht unbedingt Krankheiten hervorrufen, aber dazu führen können, dass Lebensmittel aufgrund von Zersetzung nicht mehr für den menschlichen Verzehr geeignet sind) und insbesondere Pseudomonas spp. je nach Grad der ursprünglichen Kontamination mit Fäulnisbakterien und den Temperaturbedingungen schneller als Pathogene ein kritisches Niveau erreichen können.


That opinion found that some spoilage bacteria (bacteria which do not necessarily cause illness, but can render food unacceptable for human consumption due to decay), in particular Pseudomonas spp, can reach critical levels more quickly than pathogens, depending upon the level of initial contamination with spoilage bacteria, as well as on temperature conditions.

In diesem Gutachten wurde festgestellt, dass einige Fäulnisbakterien (Bakterien, die nicht unbedingt Krankheiten hervorrufen, aber dazu führen können, dass Lebensmittel aufgrund von Zersetzung nicht mehr für den menschlichen Verzehr geeignet sind) und insbesondere Pseudomonas spp. je nach Grad der ursprünglichen Kontamination mit Fäulnisbakterien und den Temperaturbedingungen schneller als Pathogene ein kritisches Niveau erreichen können.


B. whereas in Italy, too, this problem is worrying on the increase and, according to the European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC), Italy has the distinction of being in the group of countries with the highest percentage of resistance to almost all bacteria;

B. in der Erwägung, dass sich dieses Phänomen auch in Italien auf eine besorgniserregende Weise ausbreitet und dass – nach Angaben des Europäischen Zentrums für die Prävention und die Kontrolle von Krankheiten (ECDC) – Italien das Land ist, in dem annähernd alle Erreger den höchsten Prozentsatz an Resistenz aufweisen;


A. whereas research by the UK Department responsible for managing national emergencies has highlighted the fact that at least 80 000 people are dangerously at risk from the spread of infections caused by bacteria resistant to antibiotics (Antimicrobial Resistance Infection, o AMR) and that AMR is jeopardising the outcome of even the most minor operations;

A. in der Erwägung, dass aus einer Untersuchung der englischen Behörde für das nationale Notfallmanagement hervorgeht, dass die Verbreitung von von multiresistenten Erregern verursachten Infektionen (Antimicrobial Resistance Infection – AMR) im Vereinigten Königreich ein gefährliches Risiko für mindestens 80 000 Menschen darstellt und den Erfolg selbst von banalen chirurgischen Eingriffen gefährdet;


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
AM. whereas, according to European consumer associations, over 70 % of meat products tested in six EU Member States were found to be contaminated with antibiotic-resistant bacteria, while in a further eight such bacteria were present in 50 % of all samples ;

AM. in der Erwägung, dass europäischen Verbraucherorganisationen zufolge über 70 % der Fleischerzeugnisse, die in sechs EU-Mitgliedstaaten getestet wurden, mit gegen Antibiotika resistenten Bakterien verseucht waren, und solche Bakterien in acht weiteren Mitgliedstaaten in 50 % der Proben vorhanden waren ;


All bacteria possess an innate flexibility that enables them to evolve genes that render them resistant to any antimicrobial, and by eradicating susceptible bacteria, antimicrobials provide selective pressures that favour overgrowth of bacteria carrying a resistance gene.

Alle Bakterien bilden aufgrund ihrer natürlichen Flexibilität Gene aus, die sie dazu befähigen, eine Resistenz gegen jedweden antimikrobiellen Wirkstoff zu entwickeln, und durch die Vernichtung von Bakterien mit einer Empfindlichkeit gegenüber antimikrobiellen Wirkstoffen können antimikrobielle Wirkstoffe wiederum zu einem Selektionsdruck führen, der zur Überpopulation der Bakterien führt, die eine Resistenz aufweisen.


G. whereas there is a growing gap between rising AMR and the development of new antimicrobials; whereas since the 1970s only three new systemically-administered antibiotics for multidrug-resistant Gram-positive bacteria have been developed; whereas two-thirds of antimicrobial resistance-related deaths in the Union are due to Gram-negative bacteria, with no new agents planned to enter the market soon;

G. in der Erwägung, dass zwischen der steigenden AMR und der Entwicklung neuer antimikrobieller Wirkstoffe eine starke Diskrepanz besteht; in der Erwägung, dass seit den 1970er Jahren lediglich drei systemisch zu verabreichende Antibiotika gegen multiresistente grampositive Bakterien entwickelt worden sind; in der Erwägung, dass zwei Drittel der Todesfälle in der EU, die mit Resistenzen gegen antimikrobielle Mittel in Zusammenhang stehen, auf gramnegative Bakterien zurückzuführen sind und nicht zu erwarten ist, dass in absehbarer Zukunft neue Mittel auf den Markt gebracht werden;


the level of lactic bacteria of a species different from the strain or strains indicated must be less than 0,01 % of the total revivifiable lactic bacteria.

der Gehalt an Milchsäurebakterien einer anderen als der angegebenen Art(en) muss weniger als 0,01 % der lebensfähigen Milchsäurebakterien insgesamt betragen.


(1) Antimicrobial agents are substances produced either synthetically or naturally by bacteria, fungi or plants, used to kill or inhibit the growth of micro-organisms including bacteria, viruses and fungi, and of parasites, in particular protozoa.

(1) Unter "antimikrobiellen Mitteln" werden synthetisch oder auf natürlichem Wege durch Bakterien, Pilze oder Pflanzen erzeugte Substanzen verstanden, die zur Abtötung von Mikroorganismen - Bakterien, Viren, Pilze und Parasiten, insbesondere Protozoen - oder zur Hemmung ihres Wachstums eingesetzt werden.


- the level of lactic bacteria of a species different from the strain or strains indicated must be less than 0.01 % of the total revivifiable lactic bacteria.

- der Gehalt an Milchsäurebakterien einer anderen als der angegebenen Art(en) muß weniger als 0,01% der lebensfähigen Milchsäurebakterien insgesamt betragen.




datacenter (1): www.wordscope.de (v4.0.br)

'bacteria' ->

Date index: 2024-02-15
w