increasing productivity, without causing damage to the environment, improving quality, including phytosanitary measures, adapting production, distribution or m
arketing methods to meet the new quality standards, establishing producers' organisations which have as their objective the improvement of the marketing and compe
titiveness of their products and the development of systems for certifying environment-friendly production meth
...[+++]ods, including fair trade bananas, developing a production and/or marketing strategy to meet the requirements of the market in the light of the Community's common organisation of the market in bananas, assisting with training, market intelligence, the development of environment-friendly production methods including fair trade bananas, improving the distribution infrastructure and improving commercial and financial services to banana producers; (b) to support diversification where improvement in the competitiveness of the banana sector is not sustainable.- Steigerung der Produktivität unter Berücksichtigung der Umweltbelange, - Verbesserung der Qualität, einschließlich pflanzenschutzrechtlicher Maßnahmen, - Anpassung der Erzeugungs-, Vertriebs- und Vermarktungsmethoden an die neuen Qualitätsnormen, - Gründung von Erzeugerorganisationen zwecks Verbesserung der Vermarktung und der Wettbewerbsfähigkeit ihrer Erzeugnisse sowie Entwicklung von Regelungen zur Bescheinigung umweltvert
räglicher Erzeugungsmethoden und zur Ausweisung als "Fair-trade"-Bananen, - Entwicklung einer Erzeugungs- und/oder Vermarktungsstrategie, die es gestattet, den Markterfordernissen unter Berücksichtigung der gem
...[+++]einsamen Marktorganisation für Bananen der Gemeinschaft zu entsprechen, - Unterstützung bei der Ausbildung, der Marktforschung, der Entwicklung von umweltverträglichen Erzeugungsmethoden und "Fair-trade"-Bedingungen, der Verbesserung der Vertriebsinfrastruktur und der Verbesserung der Handelsdienstleistungen und finanziellen Dienstleistungen für die Bananenerzeuger, b) zur Unterstützung der Diversifizierung in Fällen, in denen eine nachhaltige Verbesserung der Wettbewerbsfähigkeit des Bananensektors nicht möglich ist.