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Adjust fermentation processes
Adjusting fermentation processes
Alcoholic beverage
Bioprocess
Enzymatic engineering
Fermentation in barrels
Fermentation in cask
Fermentation in casks
Fermentation of food processed
Fermentation procedures of food
Fermentation process
Fermentation process of tobacco leaves
Fermentation processes adjusting
Fermentation processes of food
Fermentation processing of tobacco leaves
Fermentation tank
Fermentation vessel
Fermented beverage
Fermented milk
Fermenter
Fermenting vat
Pasteurised new wine in fermentation
Pasteurized new wine in fermentation
Scaling up fermentation processes
Spirituous beverage
The fermentation process of food
The fermentation process of tobacco leaves

Übersetzung für "fermentation process " (Englisch → Deutsch) :

TERMINOLOGIE
fermentation processes adjusting | scaling up fermentation processes | adjust fermentation processes | adjusting fermentation processes

Gärungsprozess anpassen | Fermentationsprozess abstimmen | Gärungsprozess abstimmen


fermentation process of tobacco leaves | the fermentation process of tobacco leaves | fermentation process of tobacco leaves | fermentation processing of tobacco leaves

Fermentationsprozess von Tabakblättern | Gärungsprozess von Tabakblättern




fermentation of food processed | fermentation procedures of food | fermentation processes of food | the fermentation process of food

Fermentationsprozess von Nahrungsmitteln | Gärungsprozess von Nahrungsmitteln


bioprocess [ enzymatic engineering | fermentation process ]

biologisches Verfahren [ Enzymtechnik | Fermentierverfahren ]


fermentation tank | fermentation vessel | fermenter | fermenting vat

Fermentationskessel | Gaerbehaelter | Gaerbottich


fermentation in barrels | fermentation in cask | fermentation in casks

Fassgärung


pasteurised new wine in fermentation (1) | pasteurized new wine in fermentation (2)

pasteurisierter Sauser




alcoholic beverage [ fermented beverage | spirituous beverage ]

alkoholisches Getränk [ Alkoholika | Spirituose | vergorenes Getränk ]
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
However, in the case of quality sparkling wine or Sekt in containers with a capacity of less than 25 cl the excess pressure must be at least 3 bar; (d) The actual alcoholic strength must be not less than 10% vol.; (e) The total alcoholic strength of the cuvée must be not less than 9% vol.; (f) In the case of quality sparkling wine or Sekt with a protected designation of origin or geographical indication, the total alcoholic strength of the cuvée from wine-growing zone C III must be not less than 9.5% vol.; (g) However, cuvées intended for the production of specific quality sparkling wines or Sekt with protected designation of origin or geographical indication, which are to be included in a future list and which have been obtained from a ...[+++]

Bei Qualitätsschaumwein bzw. Sekt in Behältnissen mit einem Inhalt von weniger als 25 cl muss der Überdruck jedoch mindestens 3 bar betragen (d) Der Mindestgehalt an vorhandenem Alkohol muss 10 % vol betragen (e) Der Gesamtalkoholgehalt der Cuvée muss mindestens 9 % vol betragen (f) Im Falle von Qualitätsschaumwein bzw. Sekt mit einer geschützten Ursprungsbezeichnung oder geografischen Angabe beträgt der Gesamtalkoholgehalt der Cuvée der Weinbauzone C III mindestens 9,5 % vol (g) Jedoch brauchen Cuvées, die zur Herstellung von bestimmten, in einem noch zu erstellenden Verzeichnis enthaltenen und aus einer einzigen Rebsorte gewonnenen Qualitätsschaumweinen bzw. Sekten mit geschützter Ursprungsbezeichnung oder geografischer Angabe bestimmt si ...[+++]


However, in the case of quality sparkling wine or Sekt in containers with a capacity of less than 25 cl the excess pressure must be at least 3 bar; (d) The actual alcoholic strength must be not less than 10% vol.; (e) The total alcoholic strength of the cuvée must be not less than 9% vol.; (f) In the case of quality sparkling wine or Sekt with a protected designation of origin or geographical indication, the total alcoholic strength of the cuvée from wine-growing zone C III must be not less than 9.5% vol.; (g) However, cuvées intended for the production of specific quality sparkling wines or Sekt with protected designation of origin or geographical indication, which are to be included in a future list and which have been obtained from a ...[+++]

Bei Qualitätsschaumwein bzw. Sekt in Behältnissen mit einem Inhalt von weniger als 25 cl muss der Überdruck jedoch mindestens 3 bar betragen (d) Der Mindestgehalt an vorhandenem Alkohol muss 10 % vol betragen (e) Der Gesamtalkoholgehalt der Cuvée muss mindestens 9 % vol betragen (f) Im Falle von Qualitätsschaumwein bzw. Sekt mit einer geschützten Ursprungsbezeichnung oder geografischen Angabe beträgt der Gesamtalkoholgehalt der Cuvée der Weinbauzone C III mindestens 9,5 % vol (g) Jedoch brauchen Cuvées, die zur Herstellung von bestimmten, in einem noch zu erstellenden Verzeichnis enthaltenen und aus einer einzigen Rebsorte gewonnenen Qualitätsschaumweinen bzw. Sekten mit geschützter Ursprungsbezeichnung oder geografischer Angabe bestimmt si ...[+++]


A description of fermentation processes (culture medium, fermentation condition and downstream processing of the fermentation products) shall be included.

Ebenfalls beschrieben werden die Fermentationsverfahren (Kulturmedien, Fermentationsbedingungen, Aufarbeitung der Fermentationsprodukte).


Fermented product subject to 14 to 30 day three-stage fermentation process followed by smoking.

Fermentierte Erzeugnisse werden einem 14- bis 30-tägigen dreistufigen Fermentierungsverfahren unterzogen und anschließend geräuchert.


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Fermented product subject to 14-30 day three-stage fermentation process followed by smoking.

Fermentierte Erzeugnisse werden einem 14- bis 30–tägigen dreistufigen Fermentierungsverfahren unterzogen und anschließend geräuchert.


[9] Biogas includes all the fermentation processes of biomass: biogas with Co-fermentation, sewage and landfill gas

[8] Biogas umfasst alle Fermentationsprozesse von Biomasse: Biogas mit Kofermentation, Klärgas und Deponiegas


However, for fermented products, this value must be the one recorded before the fermentation process.

Bei fermentierten Erzeugnissen muss dieser Wert jedoch dem vor der Fermentierung ermittelten Wert entsprechen.


However, for fermented products, this value must be the one recorded before the fermentation process.

Bei fermentierten Erzeugnissen muss dieser Wert jedoch dem vor der Fermentierung ermittelten Wert entsprechen.


However, for fermented products, this value should be the one recorded before the fermentation process.

3. Bei fermentierten Erzeugnissen entspricht dieser Wert jedoch dem vor der Fermentierung ermittelten Wert.


(f) the length of the production process, including ageing in the establishment of production, reckoned from the start of the fermentation process designed to make the cuvée sparkling, has not been less than 90 days and provided that the duration of fermentation designed to make the cuvée sparkling and the presence of the cuvée on the lees have lasted:

f) die Herstellungsdauer einschließlich der Alterung im Herstellungsbetrieb vom Beginn der Gärung an, durch die in der Cuvée Kohlensäure entwickelt werden soll, mindestens 90 Tage beträgt und sofern die Dauer der Gärung, durch die in der Cuvée Kohlensäure entwickelt werden soll, und die Dauer der Nichttrennung der Cuvée vom Trub


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