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HTGCR
Heat-resistant product
Heat-resisting materials
High body temperature
High temperature gas-cooled reactor
High-temperature materials
High-temperature pasteurisation
High-temperature pasteurization
Hyperthermia
Radar liquid cooling high temperature warning sensor
To heat to an ultra high temperature
UHT
UHT pasteurization
UHT treatment
Ultra high temperature treatment
Ultra-high temperature measuring
Ultra-high temperature procedures
Ultra-high temperature processing
Ultra-high temperature systems
Ultra-high-temperature pasteurization
VHTR
Very high temperature reactor

Übersetzung für "high-temperature pasteurization " (Englisch → Deutsch) :

TERMINOLOGIE


UHT pasteurization | UHT treatment | ultra high temperature treatment | ultra-high-temperature pasteurization | UHT [Abbr.]

Ultrahocherhitzen | Ultrahocherhitzung | Ultrahochtemperaturerhitzung | Ultrapasteurisation | Uperisation | Uperisieren | UHT-Verfahren [Abbr.]


high-temperature pasteurisation | high-temperature pasteurization

Hochpasteurisation | Hochpasteurisierung


ultra-high temperature procedures | ultra-high temperature systems | ultra-high temperature measuring | ultra-high temperature processing

Ultrahocherhitzung


high temperature gas reactor 2)high temperature gas cooled reactor | high temperature gas-cooled reactor | HTGCR [Abbr.]

gasgekuehlter Hochtemperaturreaktor | HTGR [Abbr.]


heat-resisting materials [ heat-resistant product | high-temperature materials ]

feuerfestes Material [ feuerfester Baustoff | feuerfestes Produkt | Hochtemperaturwerkstoff | hochwarmfester Werkstoff ]


radar liquid cooling high temperature warning sensor

Radarkühlungs-Temperaturbegrenzugssonde




Very high temperature reactor | VHTR

Höchsttemperatur-Gasreaktor | VHTR


hyperthermia | high body temperature

Hyperthermie | künstliches Fieber
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
At first, it was thought to be due to the elimination of oxygen by sterilization (Gay-Lussac), but it was Louis Pasteur who, in 1860, explained through his discoveries on microbes that high temperatures killed micro-organisms, thus allowing foodstuffs to be preserved.

Man glaubte zuerst, daß dies auf die Eliminierung des Sauerstoffs durch die Sterilisierung zurückzuführen wäre (Gay-Lussac), doch 1860 fand Louis Pasteur aufgrund seiner Forschungsarbeiten über Mikroben heraus, daß hohe Temperaturen Mikroorganismen abtöten und somit die Konservierung von Lebensmitteln ermöglichen.


However, the production of pasteurized milk which shows a negative reaction to the peroxidase test is authorized, provided that the milk is labelled as 'high-temperature pasteurized';

Gleichwohl darf auch pasteurisierte Milch mit negativer Peroxidasereaktion erzeugt werden, sofern sie als "hochpasteurisiert" oder ähnlich gekennzeichnet wird.


(d) Pasteurized milk which has been subjected to high-temperature pasteurization, UHT milk and sterilized milk may be produced from raw milk which has undergone thermization or an initial heat treatment in another establishment.

d) Für die Herstellung hochpasteurisierter, ultrahocherhitzter und sterilisierter Milch darf zuvor in einem anderen Betrieb thermisierte oder wärmebehandelte Rohmilch verwendet werden.


However, the production of pasteurized milk which shows a negative reaction to the perioxidase test is authorized, provided that the milk is labelled as 'high-temperature pasteurized';

Gleichwohl darf auch pasteurisierte Milch mit negativer Peroxidasereaktion erzeugt werden, sofern sie als "hochpasteurisiert" oder ähnlich gekennzeichnet wird;


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(i) have been obtained by means of a treatment involving a high temperature for a short time (at least 71,7 oC for 15 seconds or any equivalent combination) or a pasteurization process using different time and temperature combinations to obtain an equivalent effect;

i) durch kurzzeitige Hochtemperaturerhitzung (mindestens 15 Sekunden bei 71,7 oC bzw. vergleichbare Relation) oder durch ein Verfahren der Pasteurisierung gewonnen worden sein, bei dem unterschiedliche Zeit- und Temperaturrelationen mit gleicher Wirkung verwendet werden;


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