- 5 - Area 3: Processing of Biological Raw Materials from Agriculture, Horticulture, Forestry, Fisheries and Aquaculture This heading includes food safety, food quality, nutritional wholesomeness of food products, environmental impact of food processing, packaging distribution and preservation, homogeneity and security of supply, separa
tion extraction and mechanical processing, biological and combined processing and bioenergy. New fields of research will include non solvent extraction processes and recovery of edible proteins from fish and shellfish. Area 4: End use and products New aspects include consumer requirements for nutrient, pre
...[+++]normative research on, eg., food quality and nutritional value, and new materials, both biocompatible (for medical use) and biodegradable for slow release nutrients, lubricants and detergents.3. Verarbeitung biologischer Rohstoffe aus Land- und Forstwirtschaft, Aquakultur und Fischerei: Entwicklung neuer Trennungs-, Extraktions- und Umwandlungsprozesse, Verarbeitungsverfahren mit besserer Nutzung von Nebenprodukten und geringeren Abfallmengen usw. -
5 - 4. Endverbrauch und Endprodukte: Verbesserung des Wissens und Entwicklung sicherer Verfahren fuer die Herstellung dieser Produkte (Lebensmittel und sonstige Erzeugnisse): toxikologische und Qualitaetskontrolle der Lebensmittel, neue Verarbeitungsverfahren, Ausarbeitung biologisch abbaubarer Werkstoffe und chemischer Substanzen auf biologischer Grundlage (Reinigungs- und Schmie
...[+++]rmittel) usw.