Specific coating additives: - 1 hexadecanol and 1 octadecanol - esters of linear fatty acids, saturated or unsaturated, with an even number of carbon atoms from 8 to 10 inclusive and of ricinoleic acid with ethyl, butyl, amyl and oleoyl linear alcohols - montan waxes, comprising purified montanic (C26 to C32) acids and/or their esters with ethanediol and/or 1-3 butanediol and/or their calcium and potassium salts - carnauba wax - beeswax - esparto wax - candelilla wax // The quantity of the substance or group of substances in each indent may not exceed 2 mg/dm2 (or a lower limit where one is specified) on the side in contact with foodstuffs // // // Denominations // Restrictions // // // // - dimethylpolysiloxane // µ 1 mg/dm2 on the side in
...[+++] contact with foodstuffs // - epoxidized soya-bean oil (oxirane content 6 to 8 %) // // - refined paraffin and microcrystalline waxes // // - pentaerythritol tetrastearate // // - mono and bis (octadecyl-diethyleneoxide) phosphates // µ 0,2 mg/dm2 on the side in contact with foodstuffs // - aliphatic acids (C8 to C20) esterified with mono or di (2-hydroxyethyl) amine // // - 2- and 3-tert-butyl- 4-hydroxyanisole [= butylated hydroxyanisole - BHA] // µ 0,06 mg/dm2 on the side in contact with foodstuffs // - 2,6-di-tert-butyl-4-methylphenol [= butylated hydroxytoluene - BHT] // µ 0,06 mg/dm2 on the side in contact with foodstuffs // - di-n-octyltin-bis(2-ethylhexyl) maleate // µ 0,06 mg/dm2 on the side in contact with foodstuffs // D. Solvents // Total quantity of all substances may not exceed 0,6 mg/dm2 on the side in contact with foodstuffs // - butyl acetate // // - ethyl acetate // // - isobutyl acetate // // - isopropyl acetate // // - propyl acetate // // - acetone // // - butyl alcohol // // - ethyl alcohol // // - isobutyl alcohol // // - isopropyl alcohol // // - propyl alcohol // // - cyclohexane // // - ethyleneglycol monobutylether // // - ethyleneglycol monobutylether acetate // // - ethyleneglycol monoethylether // // ...Spezielle Zusatzstoffe für Lacke - 1-Hexadekanol und 1-Octadekanol - Ester der geradkettigen, gesättigten oder ungesättigten Fettsäuren mit geradzahliger Kohlenstoffkette C8-C20- eingeschlossen Ricinolsäure - mit geradkettigen Äthyl-, Butyl-, Amyl- und Oleylalkoholen // Es darf von jeder einzelnen Substanz oder Gruppe von Substanzen eine Menge von nicht mehr als 2 mg/dm2 (oder eine geringere Menge, sofern angegeben) Berührungsfläche mit den Lebensmitteln vorhanden sein. // - Montanwachs, Montansäuren (C26-C32) gereinigt und/oder deren Ester mit Äthandiol und/oder 1-3 Butandiol und/oder deren Calcium und Kalium-Salze enthaltend // // - Carnaubawachs // // - Bienenwachs // // - Espartowachs // // - Candelillawachs // // // // Name // Vorausse
...[+++]tzungen // // // // - Dimethylpolysiloxan // Nicht mehr als 1 mg/dm2 Berührungsfläche mit den Lebensmitteln // - Epoxydiertes Sojaöl (mit einem Oxirangehalt zwischen 6 und 8 %) // // - Gereinigtes Paraffin und gereinigte mikrokristalline Wachse // // - Pentärythrit-tetrastearat // // - Mono- und bis-(Octadecyl-di(äthylenoxid)-Phosphat // Nicht mehr als 0,2 mg/dm2 Berührungsfläche mit den Lebensmitteln // - Aliphatische Säuren (C8-C20) verestert mit Mono- und/oder bis-(2-hydroxyäthyl)amin // // - 2- und 3-tert, Butyl-4-hydroxyanisol [Butylhydroxyanisol, BHA] // Nicht mehr als 0,06 mg/dm2 Berührungsfläche mit den Lebensmitteln // - 2,6-Di-tertbutyl-4-methylphenol [Butylhydroxytoluol, BHT] // Nicht mehr als 0,06 mg/dm2 Berührungsfläche mit den Lebensmitteln // - Di-n-Octylzinn-bis-(2-äthylhexyl)- maleat // Nicht mehr als 0,06 mg/dm2 Berührungsfläche mit den Lebensmitteln // D. Lösemittel // Gesamtmenge der Stoffe von nicht mehr als 0,6 mg/dm2 Berührungsfläche mit den Lebensmitteln // - Butylacetat // // - Äthylacetat // // - Isobutylacetat // // - Isopropylacetat // // - Propylacetat // // - Aceton // // - Butylalkohol // // - Äthylalkohol // // - Isobutylalkohol // // - Isopropylalkohol // // - Propylalkohol // // - Cyclohexan // // ...