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Cart wheel shape
Cheese
Cheese Marketing Act
Cheese dairy
Cheese factory
Cheese loaf
Cheese maker
Cheese making chalet
Cheese products
Cream maker
Cream products
Dairy based cheese analogue
Dairy processing plant
Dairy products
Dairy products maker
Drum cheese
Farmhouse dairy products maker
Federal Act of 27 June 1969 on Cheese Marketing
Handle dairy test materials
Loaf cheese
Milk products
Operate use dairy test materials
Swiss cheesemaking dairy
Use dairy test materials
Utilise dairy test materials

Übersetzung für "cheese dairy " (Englisch → Deutsch) :

TERMINOLOGIE


dairy processing plant | cheese factory | cheese dairy

Käserei


cheese maker | farmhouse dairy products maker | cream maker | dairy products maker

Milchprodukteerzeugerin | Milchtechnologin | Molker und Käser | Molkerei- und Käsereifachkraft


cheese making chalet | swiss cheesemaking dairy

Schweizerei | Sennerei


cheese products | cream products | dairy products | milk products

Milchprodukte | Molkereiprodukte






handle dairy test materials | utilise dairy test materials | operate use dairy test materials | use dairy test materials

Materialien zum Testen von Milchprodukten verwenden


loaf cheese | cheese loaf | drum cheese | cart wheel shape

Laib


Federal Act of 27 June 1969 on Cheese Marketing | Cheese Marketing Act

Bundesgesetz vom 27. Juni 1969 über die Käsevermarktung | Käsemarktordnung
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
The presence and variety of these lactic microflora, which are vital for the production of ‘Silter’, have been demonstrated by studies and research conducted at various cheese dairies in the area.

Das Vorhandensein und die Vielfalt der Milchmikroflora, die grundlegend für die Erzeugung des Silter ist, wurden durch Studien und Forschungen belegt, die bei verschiedenen Käsereien in dem Gebiet durchgeführt wurden.


The method for producing ‘Kopanisti’, as it is currently produced in organised cheese dairies, has been improved and differs slightly from the method used for domestic cheese-making so as to facilitate production, improve quality, use the raw materials available on each island and reduce costs.

Das heute von Käsereien angewandte Verfahren zur Herstellung von Kopanisti wurde verbessert und im Vergleich zur ehemals häuslichen Käseherstellung leicht abgewandelt, um das Herstellungsverfahren zu vereinfachen, die Qualität zu steigern, die verfügbaren Rohstoffe der jeweiligen Insel zu nutzen und die Kosten zu senken.


The applicant group, as a producer of ‘Kopanisti’ in its cheese dairy, requests that the method of production of ‘Kopanisti’ be amended as follows:

Die antragstellende Vereinigung beantragt als Hersteller von Kopanisti, das für diesen Käse geltende Herstellungsverfahren wie folgt zu ändern:


This is especially true for small producers, as is the case for many small cheese dairies producing Serra da Estrela cheese of undeniable quality.

Dies gilt insbesondere für kleine Erzeuger, darunter viele kleine Käsereien, die den Käse Serra da Estrela herstellen, dessen Qualität über jeden Zweifel erhaben ist.


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Other references can be found in invoices and production and sales ledgers for Spressa for 1926-1934 of the Caseificio di Coltura, a cheese dairy in Ragoli, one of the municipalities in the area referred to in paragraph 4 above.

Weitere Belege sind Begleitscheine und Geschäftsbücher der Käserei von Coltura di Ragoli, einer in dem unter Punkt 4 genannten Gebiet liegenden Gemeinde, darunter Warenverzeichnisse und Preislisten für Spressa für die Jahre 1926 bis 1934.


27. Underlines the cross-sectoral importance of typical (high-quality) regional and traditional products; asks that the EU strategy for mountain areas to include measures to protect and promote those products or their manufacturing procedures and their certification (e.g. as laid down in Council Regulation (EC) No 509/2006 of 20 March 2006 on agricultural products and foodstuffs as traditional specialities guaranteed and Council Regulation (EC) No 510/2006 of 20 March 2006 on the protection of geographical indications and designations of origin for agricultural products and foodstuffs ) and to safeguard them from imitations; calls for special provision to be made within the EU promotion programmes for high-quality foodstuffs (e.g. those from mountain pasture ...[+++]

27. unterstreicht die sektorübergreifende Bedeutung von typischen regionalen und traditionellen (Qualitäts-)Produkten; fordert, im Rahmen der EU-Strategie für die Berggebiete Maßnahmen zum Schutz und zur Förderung dieser Produkte bzw. von deren Herstellungsverfahren und Kennzeichnung (z. B. gemäß der Verordnung (EG) Nr. 509/2006 des Rates vom 20. März 2006 über die garantiert traditionellen Spezialitäten bei Agrarerzeugnissen und Lebensmitteln und der Verordnung (EG) Nr. 510/2006 des Rates vom 20. März 2006 zum Schutz von geografischen Angaben und Ursprungsbezeichnungen für Agrarerzeugnisse und Lebensmittel ) sowie Maßnahmen zum Schutz dieser Produkte vor Nachahmungen vorzusehen; fordert, in den EU-Förderprogrammen spezielle Maßnahmen f ...[+++]


27. Underlines the cross-sectoral importance of typical (high-quality) regional and traditional products; asks that the EU strategy for mountain areas to include measures to protect and promote those products or their manufacturing procedures and their certification (e.g. as laid down in Council Regulation (EC) No 509/2006 of 20 March 2006 on agricultural products and foodstuffs as traditional specialities guaranteed and Council Regulation (EC) No 510/2006 of 20 March 2006 on the protection of geographical indications and designations of origin for agricultural products and foodstuffs ) and to safeguard them from imitations; calls for special provision to be made within the EU promotion programmes for high-quality foodstuffs (e.g. those from mountain pasture ...[+++]

27. unterstreicht die sektorübergreifende Bedeutung von typischen regionalen und traditionellen (Qualitäts-)Produkten; fordert, im Rahmen der EU-Strategie für die Berggebiete Maßnahmen zum Schutz und zur Förderung dieser Produkte bzw. von deren Herstellungsverfahren und Kennzeichnung (z. B. gemäß der Verordnung (EG) Nr. 509/2006 des Rates vom 20. März 2006 über die garantiert traditionellen Spezialitäten bei Agrarerzeugnissen und Lebensmitteln und der Verordnung (EG) Nr. 510/2006 des Rates vom 20. März 2006 zum Schutz von geografischen Angaben und Ursprungsbezeichnungen für Agrarerzeugnisse und Lebensmittel ) sowie Maßnahmen zum Schutz dieser Produkte vor Nachahmungen vorzusehen; fordert, in den EU-Förderprogrammen spezielle Maßnahmen f ...[+++]


27. Underlines the cross-sectoral importance of typical (high-quality) regional and traditional products; asks that the EU strategy for mountain areas to include measures to protect and promote those products or their manufacturing procedures and their certification (e.g. as laid down in Council Regulation (EC) No 509/2006 of 20 March 2006 on agricultural products and foodstuffs as traditional specialities guaranteed and Council Regulation (EC) No 510/2006 of 20 March 2006 on the protection of geographical indications and designations of origin for agricultural products and foodstuffs) and to safeguard them from imitations; calls for special provision to be made within the EU promotion programmes for high-quality foodstuffs (e.g. those from mountain pasture ...[+++]

27. unterstreicht die sektorübergreifende Bedeutung von typischen regionalen und traditionellen (Qualitäts-)Produkten; fordert, im Rahmen der EU-Strategie für die Berggebiete Maßnahmen zum Schutz und zur Förderung dieser Produkte bzw. von deren Herstellungsverfahren und Kennzeichnung (z. B. gemäß der Verordnung (EG) Nr. 509/2006 des Rates vom 20. März 2006 über die garantiert traditionellen Spezialitäten bei Agrarerzeugnissen und Lebensmitteln und der Verordnung (EG) Nr. 510/2006 des Rates vom 20. März 2006 zum Schutz von geografischen Angaben und Ursprungsbezeichnungen für Agrarerzeugnisse und Lebensmittel) sowie Maßnahmen zum Schutz dieser Produkte vor Nachahmungen vorzusehen; fordert, in den EU-Förderprogrammen spezielle Maßnahmen fü ...[+++]


On the basis of the data presented, the Authority concluded that the food category dairy foods (milk and cheese) subject of the health claim has not been sufficiently characterised and that a cause and effect relationship had not been established between the daily consumption of dairy foods (milk, cheese and yogurt) and the claimed effect.

Auf der Grundlage der vorgelegten Daten kam die Behörde zu dem Schluss, dass die Lebensmittelkategorie Milchprodukte (Milch und Käse), die Gegenstand der gesundheitsbezogenen Angabe ist, nicht ausreichend spezifiziert wurde und zwischen dem täglichen Verzehr von Milchprodukten (Milch, Käse und Joghurt) und der angegebenen Wirkung kein kausaler Zusammenhang hergestellt wurde.


This thickened fresh cheese is delivered by dairies to the (small) sour milk cheese producers. As there are different qualities and dry matters of the raw material (thickened fresh cheese) to be found, it is necessary to standardise the dry matter with casein to get a standardised raw material for further cheese production.

Da Qualität und Trockenmasseanteil des Ausgangsmaterials (dickgelegter Frischkäse) unterschiedlich sind, muss die Trockenmasse mit Kasein standardisiert werden, um standardisiertes Ausgangsmaterial für die weitere Käseherstellung zu erhalten.




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'cheese dairy' ->

Date index: 2022-04-15
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