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Artillery preparation
Bioprocess
Conserve production
Cooked foodstuff
Creation of different chilled prepared meals
Deep-frozen dish
Development of different chilled prepared meals
Disinfectant
Enzymatic development
Enzymatic engineering
Enzymatic manufacturing
Enzymatic preparation
Enzymatic processing
Enzyme preparation
Enzymic preparation
Fermentation process
Food preparation
Manufacturing of different chilled prepared meals
Pectin decomposing enzymatic preparations
Pharmaceutical preparation
Pharmaceutical product
Pharmaceutical speciality
Pre-cooked foodstuff
Preparation fire
Preparation of different chilled prepared meals
Preparatory fire
Prepare performance training session
Prepare session for performance training
Prepare training drill
Prepare training session for performance
Prepared foodstuff
Processing of enzymes
Tobacco processing

Übersetzung für "enzymatic preparation " (Englisch → Deutsch) :

TERMINOLOGIE
enzymatic preparation | enzyme preparation | enzymic preparation

enzymatische Zubereitung


pectin decomposing enzymatic preparations

Filtrationsenzyme


enzymatic manufacturing | processing of enzymes | enzymatic development | enzymatic processing

enzymatische Verarbeitung


creation of different chilled prepared meals | development of different chilled prepared meals | manufacturing of different chilled prepared meals | preparation of different chilled prepared meals

Herstellung verschiedener gekühlter Fertiggerichte | Herstellung verschiedener gekühlter genussfertiger Gerichte


prepare session for performance training | prepare training drill | prepare performance training session | prepare training session for performance

Trainingssitzungen für Darsteller/Darstellerinnen vorbereiten


conserve production | tobacco processing | wastes from fruit, vegetables, cereals, edible oils, cocoa, coffee, tea andtobacco preparation and processing; conserve production; yeast and yeastextract production, molasses preparation and fermentation | wastes from fruit, vegetables, cereals, edible oils, cocoa,coffee and tobacco preparation, processing

Abfälle aus der Zubereitung und Verarbeitung von Obst,Gemüse,Getreide,Speiseölen,Kakao,Kaffee und Tabak | Konservenherstellung


bioprocess [ enzymatic engineering | fermentation process ]

biologisches Verfahren [ Enzymtechnik | Fermentierverfahren ]


prepared foodstuff [ cooked foodstuff | deep-frozen dish | food preparation | pre-cooked foodstuff ]

verzehrfertiges Lebensmittel [ Fertiggericht | Fertigmahlzeit | küchenfertiges Lebensmittel | Lebensmittelzubereitung | tiefgefrorenes Fertiggericht ]


artillery preparation (1) | preparation fire (2) | preparatory fire (3)

Feuervorbereitung


pharmaceutical product [ disinfectant | pharmaceutical preparation | pharmaceutical speciality ]

pharmazeutisches Erzeugnis [ Desinfektionsmittel | Heilmittel | Pharmakon | Pharmazeutikum | pharmazeutisches Präparat ]
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
2. The enzymes and enzymatic preparations used in the authorised oenological practices and processes listed in Annex I A shall meet the requirements of Regulation (EC) No 1332/2008 of the European Parliament and of the Council of 16 December 2008 on food enzymes

(2) Die Enzyme und Enzymzubereitungen, die bei den in Anhang I A aufgelisteten zugelassenen önologischen Verfahren und Behandlungen verwendet werden, erfüllen die Anforderungen der Verordnung (EG) Nr. 1332/2008 des Europäischen Parlaments und des Rates vom 16. Dezember 2008 über Lebensmittelenzyme


Maximum dose: 3 g of the enzymatic preparation containing 25 % total organic solids (TOS) per hectolitre

Verwendungshöchstdosis: 3 g enzymatische Zubereitung mit 25 % suspendierter organischer Substanz (Gesamtgehalt an organischer Substanz, T.O.S.) je Hektoliter


‘3. Enzymes and enzymatic preparations used in the authorised oenological practices and processes listed in Annex IV shall meet the requirements of Regulation (EC) No 1332/2008 of the European Parliament and of the Council of 16 December 2008 on food enzymes

„(3) Enzyme und Enzymzubereitungen, die bei den in Anhang IV aufgeführten zugelassenen önologischen Verfahren und Behandlungen verwendet werden, müssen den Anforderungen der Verordnung (EG) Nr. 1332/2008 des Europäischen Parlaments und des Rates vom 16. Dezember 2008 über Lebensmittelenzyme entsprechen.


4. If the name of the flavouring contains a reference to the vegetable or animal nature or origin of the incorporated substances, the word ‘natural’ or any other word having substantially the same meaning may not be used unless the flavouring component has been isolated by appropriate physical processes, enzymatic or microbiological processes or traditional food-preparation processes solely or almost solely from the food or the flavouring source concerned.

4. Enthält die Bezeichnung des Aromas einen Hinweis auf die Art oder den pflanzlichen bzw. tierischen Ursprung der verwendeten Stoffe, darf das Wort „natürlich“ oder ein anderer Begriff mit im Wesentlichen gleicher Bedeutung nur verwendet werden, wenn der Aromabestandteil durch geeignete physikalische oder enzymatische bzw. mikrobiologische Verfahren oder herkömmliche Lebensmittelzubereitungsverfahren ausschließlich oder nahezu ausschließlich aus dem betreffenden Lebensmittel oder Aromaträger isoliert wurde.


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3. Enzymes and enzymatic preparations used in the authorised oenological practices and processes listed in Annex IV shall meet the requirements of ║Regulation (EC) No ./.. of the European Parliament and of the Council of .[ on food enzymes] 1 .

3) Enzyme und Enzymzubereitungen, die für bestimmte erlaubte Weinherstellungspraktiken und –verfahren, die in Anhang IV aufgeführt sind, verwendet werden, müssen den Erfordernissen der ║ Verordnung (EG) Nr. ./.. des Europäischen Parlaments und des Rates [ über Lebensmittelenzyme] 1 entsprechen.


3. Enzymes and enzymatic preparations used in the authorised oenological practices and processes listed in Annex IV shall meet the requirements of ║Regulation (EC) No ./.. of the European Parliament and of the Council of .[ on food enzymes] 1 .

3) Enzyme und Enzymzubereitungen, die für bestimmte erlaubte Weinherstellungspraktiken und –verfahren, die in Anhang IV aufgeführt sind, verwendet werden, müssen den Erfordernissen der ║ Verordnung (EG) Nr. ./.. des Europäischen Parlaments und des Rates [ über Lebensmittelenzyme] 1 entsprechen.


Synthetic organic tanning substances; inorganic tanning substances; tanning preparations, whether or not containing natural tanning substances; enzymatic preparations for pre-tanning

Synthetische organische Gerbstoffe; anorganische Gerbstoffe; Gerbstoffzubereitungen, auch natürliche Gerbstoffe enthaltend; Enzymzubereitungen zum Vorgerben


(13) Flavouring preparations are flavourings other than chemically defined substances obtained from materials of vegetable, animal or mineral origin, by appropriate physical, enzymatic or microbiological processes, either in the raw state of the material or after processing for human consumption.

(13) Aromaextrakte sind andere Aromen als chemisch definierte Stoffe, die durch geeignete physikalische, enzymatische oder mikrobiologische Verfahren aus Stoffen pflanzlichen, tierischen oder mineralischen Ursprungs gewonnen und als solche verwendet oder für den menschlichen Verzehr verarbeitet werden.


"natural flavouring substance' shall mean a flavouring substance obtained by appropriate physical, enzymatic or microbiological processes from material of vegetable, animal or microbiological origin either in the raw state or after processing for human consumption by one or more of the traditional food preparation processes listed in Annex II;

"natürlicher Aromastoff": Aromastoff, der durch entsprechende physikalische, enzymatische oder mikrobiologische Verfahren aus pflanzlichen, tierischen oder mikrobiologischen Ausgangsstoffen gewonnen und als solcher verwendet oder mittels den in Anhang II aufgezählten herkömmlichen Lebensmittelzubereitungsverfahren für den menschlichen Verzehr verarbeitet wird;


5. Maximum dose: 3 g of the enzymatic preparation containing 25 % total organic solids (TOS) per hectolitre

5. Verwendungshöchstdosis: 3 g enzymatische Zubereitung mit 25 % suspendierter organischer Substanz (Gesamtgehalt an organischer Substanz, T.O.S.) je Hektoliter


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