Having regard to the Council Directive of 5 November 1963 (1) on the approximation of the laws of the Member States concerning preservatives authorised for use in foodstuffs intended for human consumption, as last amended by the Council Directive of 27 June 1967 (2) on the use of certain preservatives for the surface treatment of citrus fruit and on the control measures to be used for the qualitative and quantitative analysis of preservatives in and on citrus fruit, and in particular Article 8 (1) thereof;
gestützt auf die Richtlinie des Rates vom 5 . November 1963 zur Angleichung der Rechtsvorschriften der Mitgliedstaaten für konservierende Stoffe , die in Lebensmitteln verwendet werden dürfen ( 1 ) , zuletzt geändert durch die Richtlinie des Rates vom 27 . Juni 1967 über die Verwendung gewisser konservierender Stoffe für die Oberflächenbehandlung von Zitrusfrüchten sowie über Überwachungsmaßnahmen zum Nachweis und zur Bestimmung der konservierenden Stoffe in und auf Zitrusfrüchten ( 2 ) , insbesondere auf Artikel 8 Absatz ( 1 ) ,