- 5 - Area 3: Processing of Biological Raw Materials from Agriculture, Horticulture, Forestry, Fisheries and Aquaculture This heading includes food safety, food quality, nutritional wholesomeness of food products, environmental impact of food processing, packaging distribution and preservation, homogeneity and security of supply, separation extraction and mechanical processing, biological and combined processing and bioenergy. New fields of research will include non solvent extraction processes and recovery of edible proteins from fish and shellfish. Area 4: End use and products New aspects include consumer requirements for nutrient, prenormative research on, eg., food quality and nut
ritional value, and ...[+++]new materials, both biocompatible (for medical use) and biodegradable for slow release nutrients, lubricants and detergents.3. Verarbeitung biologischer Rohstoffe aus Land- und Forstwirtschaft, Aquakultur und Fis
cherei: Entwicklung neuer Trennungs-, Extraktions- und Umwandlungsprozesse, Verarbeitungsverfahren mit besserer Nutzung von Nebenprodukten und geringeren Abfallmengen usw. - 5 - 4. Endverbrauch und Endprodukte: Verbesserung des Wissens und Entwicklung sicherer Verfahren fuer die Herstellung dieser Produkte (Lebensmittel und sonstige Erzeugnisse): toxikologische und Qualitaetskontrolle der Lebensmittel, neue Verarbeitungsverfahren, Ausarbeitung biologisch abbaubarer Werkstoffe und chemischer Substanzen auf biologischer Grundlage (Reinigungs- und Schmie
...[+++]rmittel) usw.