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Added value
Assess system parameters against reference values
Assessing system parameters against reference values
Batch pasteurisation
Check system parameters against reference values
Determine resale value of items
Determine value of used items
Effective value
Establish resale value of items
Estimate resale value of items
Gross added value
HTST
HTST pasteurisation
High temperature short time
High-temperature short time pasteurisation
Holder method
Holder process
LTLT pasteurisation
Low-temperature long-time pasteurisation
Operate a pasteurisation process
Operate pasteurisation processes
Pasteurisation
Pasteurisation value
Pasteurised milk
Pasteurization
Pasteurized milk
Pv
RMS value
Reform pasteurisation processes
Root-mean-square value
System parameter checking against reference values
Value added

Übersetzung für "pasteurisation value " (Englisch → Deutsch) :

TERMINOLOGIE
pasteurisation value | pv [Abbr.]

Pasteurisierungswert | PW [Abbr.]


operate a pasteurisation process | reform pasteurisation processes | operate pasteurisation processes | operate pasteurisation processes

Pasteurisationsprozesse durchführen | Pasteurisationsverfahren durchführen


batch pasteurisation | holder method | holder process | low-temperature long-time pasteurisation | LTLT pasteurisation

Dauererhitzung | Dauerpasteurisation | Dauerpasteurisierung


pasteurised milk [ pasteurized milk ]

pasteurisierte Milch




high temperature short time | high-temperature short time pasteurisation | HTST pasteurisation | HTST [Abbr.]

HTST-Erhitzung | Kurzzeiterhitzung


assessing system parameters against reference values | system parameter checking against reference values | assess system parameters against reference values | check system parameters against reference values

Systemparameter mit Referenzwerten abgleichen


establish resale value of items | estimate resale value of items | determine resale value of items | determine value of used items

Wiederverkaufswert von Gegenständen bestimmen


added value [ gross added value | value added ]

Wertschöpfung [ Bruttowertschöpfung ]


root-mean-square value (1) | RMS value (2) | effective value (3)

Effektivwert
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Heat treatment ensuring a core temperature of at least 65 °C is reached for the time necessary to achieve a pasteurisation value (pv) equal to or more than 40

Hitzebehandlung, die für die zum Erreichen eines Pasteurisierungswertes (pv) von mindestens 40 erforderliche Zeit eine Kerntemperatur von mindestens 65 °C gewährleistet


A heat treatment ensuring that a centre temperature of at least 65 °C is reached for a period of time as necessary to achieve a pasteurisation value (pv) equal to or above 40.

Eine Hitzebehandlung, die während der zur Erreichung eines Pasteurisierungswertes (pv) von mindestens 40 nötigen Zeit eine Kerntemperatur von mindestens 65 °C gewährleistet.


During the manufacture of sour milk cheese, E 500 sodium carbonate is added to the pasteurised milk in order to buffer the acidity caused by the lactic acid to an appropriate pH value, thereby creating the necessary growth condition for the ripening cultures.

Bei der Herstellung von Sauermilchkäse wird der pasteurisierten Milch E 500 Natriumcarbonat zugesetzt, um den auf die Milchsäure zurückzuführenden Säuregehalt auf einen geeigneten pH-Wert zu puffern und so die erforderlichen Wachstumsbedingungen für die Reifekulturen zu schaffen.


During the manufacture of sour milk cheese, E 500 sodium carbonate is added to the pasteurised milk in order to buffer the acidity caused by the lactic acid to an appropriate pH value, thereby creating the necessary growth condition for the ripening cultures.

Bei der Herstellung von Sauermilchkäse wird der pasteurisierten Milch E 500 Natriumcarbonat zugesetzt, um den auf die Milchsäure zurückzuführenden Säuregehalt auf einen geeigneten pH-Wert zu puffern und so die erforderlichen Wachstumsbedingungen für die Reifekulturen zu schaffen.


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During the manufacture of sour milk cheese, E 500ii sodium hydrogen carbonate is added to the pasteurised milk in order to buffer the acidity caused by the lactic acid to an appropriate pH value, thereby creating the necessary growth conditions for the ripening cultures.

Bei der Herstellung von Sauermilchkäse wird E 500ii Natriumhydrogencarbonat der pasteurisierten Milch zugefügt, um den auf die Milchsäure zurückzuführenden Säuregehalt auf einen geeigneten pH-Wert zu puffern und so die erforderlichen Wachstumsbedingungen für die Reifekulturen zu schaffen.


(14) During the manufacture of sour milk cheese, E 500ii sodium hydrogen carbonate is added to the pasteurised milk in order to buffer the lactic acid to an appropriate pH value, thereby creating the necessary growth conditions for the ripening cultures.

(14) Bei der Herstellung von Sauermilchkäse wird E 500ii Natriumhydrogencarbonat der pasteurisierten Milch zugefügt, um die Milchsäure auf einen geeigneten pH-Wert zu puffern und so die erforderlichen Wachstumsbedingungen für die Reifekulturen zu schaffen.


(i) Heat treatment ensuring a core temperature of at least 65 °C is reached for the time necessary to achieve a pasteurisation value (pv) equal to or more than 40

i) Hitzebehandlung, die für die zum Erreichen eines Pasteurisierungswertes (pv) von mindestens 40 erforderliche Zeit eine Kerntemperatur von mindestens 65 °C gewährleistet


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