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Addiction to tobacco
Air pollutant
Air pollutants
Anti-smoking campaign
Atmospheric pollutant
Build smoking pipe parts
Building of smoked tobacco products
Detectors of smoke
Fabrication of smoked tobacco products
FoodA
Foodstuff intended for particular nutritional uses
Foodstuffs Act
Foodstuffs containing truffles
Make smoking pipe parts
Manufacturing of a smoked tobacco product
Manufacturing of smoked tobacco products
Nicotinism
Produce parts for smoking pipes
Produce smoking pipe parts
Smoke
Smoke alarm
Smoke alarms
Smoke detector
Smoke sensing devices
Smoke sensors
Smoke warning
Smoked food
Smoked foodstuff
Smoked product
Smoking
Special foodstuff
Tobacco addiction
Truffled foodstuffs

Übersetzung für "smoked foodstuff " (Englisch → Deutsch) :

TERMINOLOGIE
smoked product [ smoked food | smoked foodstuff ]

geräuchertes Lebensmittel [ Räucherware ]


fabrication of smoked tobacco products | manufacturing of a smoked tobacco product | building of smoked tobacco products | manufacturing of smoked tobacco products

Herstellung von Rauchtabakerzeugnissen | Herstellung von Rauchtabakprodukten


build smoking pipe parts | make smoking pipe parts | produce parts for smoking pipes | produce smoking pipe parts

Teile von Tabakpfeifen herstellen | Teile von Tabakpfeifen produzieren


smoke alarms | smoke sensing devices | detectors of smoke | smoke sensors

Rauchmelder


truffled foodstuffs | foodstuffs containing truffles

getrüffelte Lebensmittel


Federal Act of 9 October 1992 on Foodstuffs and Utility Articles | Foodstuffs Act [ FoodA ]

Bundesgesetz vom 9. Oktober 1992 über Lebensmittel und Gebrauchsgegenstände | Lebensmittelgesetz [ LMG ]


special foodstuff (1) | foodstuff intended for particular nutritional uses (2)

Speziallebensmittel


smoke alarm | smoke detector | smoke warning

Rauchwarngeber


smoking [ addiction to tobacco | anti-smoking campaign | nicotinism | tobacco addiction ]

Nikotinsucht [ Kampf gegen das Rauchen | Kampf gegen den Nikotinmissbrauch ]


atmospheric pollutant [ air pollutant | smoke | Air pollutants(ECLAS) ]

luftverunreinigender Stoff [ Luftschadstoff | Rauch ]
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
When combinations of smoke flavourings are used in or on foodstuffs, the individual levels shall be reduced proportionally.

Werden zugelassene Raucharomen kombiniert auf oder in Lebensmitteln verwendet, so ist der Gehalt der einzelnen Raucharomen anteilig zu verringern.


(1) Council Directive 88/388/EEC of 22 June 1988 on the approximation of the laws of the Member States relating to flavourings for use in foodstuffs and to source materials for their production(4), and in particular Article 5(1), seventh indent thereof, provides for the adoption of appropriate provisions concerning source materials used for the production of smoke flavourings and reaction conditions under which they are prepared.

(1) Die Richtlinie 88/388/EWG des Rates vom 22. Juni 1988 zur Angleichung der Rechtsvorschriften der Mitgliedstaaten über Aromen zur Verwendung in Lebensmitteln und über Ausgangsstoffe für ihre Herstellung(4), insbesondere Artikel 5 Absatz 1 siebter Gedankenstrich, sieht den Erlass entsprechender Bestimmungen für die für die Herstellung von Raucharomen verwendeten Ausgangsstoffe sowie die Reaktionsbedingungen für ihre Bereitung vor.


Council Directive 88/388/EEC of 22 June 1988 on the approximation of the laws of the Member States relating to flavourings for use in foodstuffs and to source materials for their production , and in particular Article 5(1), seventh indent thereof, provides for the adoption of appropriate provisions concerning source materials used for the production of smoke flavourings and reaction conditions under which they are prepared.

Die Richtlinie 88/388/EWG des Rates vom 22. Juni 1988 zur Angleichung der Rechtsvorschriften der Mitgliedstaaten über Aromen zur Verwendung in Lebensmitteln und über Ausgangsstoffe für ihre Herstellung , insbesondere Artikel 5 Absatz 1 siebter Gedankenstrich, sieht den Erlass entsprechender Bestimmungen für die für die Herstellung von Raucharomen verwendeten Ausgangsstoffe sowie die Reaktionsbedingungen für ihre Bereitung vor.


Council Directive 88/388/EEC of 22 June 1988 on the approximation of the laws of the Member States relating to flavourings for use in foodstuffs and to source materials for their production , and in particular Article 5(1), seventh indent thereof, provides for the adoption of appropriate provisions concerning source materials used for the production of smoke flavourings and reaction conditions under which they are prepared.

Die Richtlinie 88/388/EWG des Rates vom 22. Juni 1988 zur Angleichung der Rechtsvorschriften der Mitgliedstaaten über Aromen zur Verwendung in Lebensmitteln und über Ausgangsstoffe für ihre Herstellung , insbesondere Artikel 5 Absatz 1 siebter Gedankenstrich, sieht den Erlass entsprechender Bestimmungen für die für die Herstellung von Raucharomen verwendeten Ausgangsstoffe sowie die Reaktionsbedingungen für ihre Bereitung vor.


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This specifies a 1g/kg limit to the amount of E432 to E436 polysorbates in the final foodstuff where liquid smoke flavourings and flavourings based on spice oleoresins are used, rather than specifying a limit to the amount of these additives in the flavouring itself, as a better way of controlling the amount of these polysorbates in foodstuffs; 1g/kg is the lowest level already authorised in certain foods by Directive 95/2/EC; and by setting the level of additive in the foodstuff, the additive has to be labelled on final food produc ...[+++]

Hier wird eine Obergrenze von 1g/kg für die Mengen von E432 bis E436-Polysorbaten im verzehrfertigen Lebensmittel festgesetzt, in dem flüssige Raucharomen und Aromen auf der Basis von Gewürzoleoresin verwendet werden, statt eine Obergrenze für die Menge dieser Zusatzstoffe im Aromastoff selbst anzugeben, als bessere Art und Weise, die Menge dieser Polysorbate in Lebensmitteln zu begrenzen. 1g/kg ist die niedrigste in bestimmten Lebensmitteln durch die Richtlinie 95/2/EG bereits zugelassene Grenze; durch Festsetzung des Zusatzstoffanteils im Lebensmittel muss der Zusatzstoff auf dem Endprodukt gekennzeichnet sein.


The authorisation procedure must guarantee that the smoke flavourings used in foodstuffs do not present any risk to human health.

Das Zulassungsverfahren muss gewährleisten, dass die in Lebensmitteln verwendeten Raucharomen keinerlei Risiko für die menschliche Gesundheit darstellen.


Materials used for smoke production must be stored and used in such a way as to avoid contamination of foodstuffs.

Die zur Raucherzeugung verwendeten Materialien müssen so gelagert und verwendet werden, dass Lebensmittel nicht kontaminiert werden können.


'processed product' means foodstuffs resulting from the application to unprocessed products of a treatment such as heating, smoking, curing, maturing, pickling, drying, marinating, extraction, extrusion etc. or a combination of these processes and/or products; substances necessary for their manufacture or for giving specific characteristics to the products may be added;

"Verarbeitungserzeugnisse": Lebensmittel, die als unverarbeitetes Erzeugnis einem Verfahren wie Erhitzen, Räuchern, Salzen, Reifen, Pökeln, Trocknen, Marinieren, Extrahieren, Extrudieren usw. oder einer Kombination dieser verschiedenen Verfahren unterzogen wurden, und/oder eine Kombination dieser Erzeugnisse; Stoffe, die zu ihrer Herstellung erforderlich sind oder die ihnen besondere Merkmale verleihen, dürfen zugesetzt werden;


3. The name under which the product is sold shall include or be accompanied by particulars as to the physical condition of the foodstuff or the specific treatment which it has undergone (e.g. powdered, freeze-dried, deep-frozen, concentrated, smoked) in all cases where omission of such information could create confusion in the mind of the purchaser.

(3) Die Verkehrsbezeichnung enthält oder wird ergänzt durch eine Angabe über den physikalischen Zustand des Lebensmittels oder über die besondere Behandlung, die es erfahren hat (z. B. pulverförmig, gefriergetrocknet, tiefgekühlt, konzentriert, geräuchert), sofern die Unterlassung einer solchen Angabe geeignet wäre, beim Käufer einen Irrtum herbeizuführen.


Since the most remote times, human beings have sought means of keeping the surplus products of hunting or fishing for times of scarcity, exercising their ingenuity to prevent the deterioration of foodstuffs which are by nature perishable and devising methods to preserve them. In this way, drying, smoking and salting appeared.

Seit Urzeiten suchte der Mensch Wege, um die Überschüsse aus Jagd und Fischerei für knappe Zeiten aufzubewahren und zu verhindern, daß von Natur aus verderbliche Lebensmittel ungenießbar werden, indem er Möglichkeiten fand, sie haltbar zu machen. So entstanden das Trocknen, Räuchern und Einsalzen.


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