Spain * Commercial exploitation of local farming products (fruits, vegetables, cheese, cider, etc): introduction of designations of origin, the creation of collective quality labels; mail-order sales of quality products * Development of organic farming (olive oil, etc.) * Upgrading of rural tourism resources: reclamation for tourism purposes of paths used during seasonal livestock migrations; development of game resources; protection of the typical rural heritage * Development of teleworking * Recycling and reuse of solid waste.
Spanien * Kommerzielle Nutzung lokaler Agrarerzeugnisse (Obst, Gemüse, Käse, Apfelwein usw.); Einführung von Ursprungsbezeichnungen, Entwicklung kollektiver Qualitätszeichen; Verkauf von Qualitätserzeugnissen über den Versand * Entwicklung des ökologischen Landbaus (z.B. Olivenöl) * Erschließung des Potentials für den ländlichen Fremdenverkehr: Nutzung der für die jahreszeitlichen Viehwanderungen verwendeten Wege für touristische Zwecke; Entwicklung des Wildbestands, Schutz des typischen ländlichen Erbes * Förderung der Fernarbeit * Recycling und Wiederverwertung von Festabfällen.