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A combination of flavours
Aromatised wine
Artificial essence
Artificial flavour
Artificial flavouring
Combination of flavours
Consolidation of flavours
Describe flavour of different wines
Describe the flavour of different beers
Describe the flavour of different wines
Describe the flavours of different wines
Dessert wine
Detail the flavour of different beers
Express the flavour of different beers
Flavoured wine
Flavouring
Flavouring agent
Flavouring matter
Flavouring substance
Fortified wine
Liqueur wine
Madeira wine
Mixture of flavours
Mulled wine
Pearl wine
Perl wine
Petillant wine
Port wine
Semi-sparkling wine
Sherry
Specify the flavour of different beers
Taste the flavour of different wines
Vermouth
Wine
Wine fortified for distillation

Übersetzung für "flavoured wine " (Englisch → Deutsch) :

TERMINOLOGIE
flavoured wine [ mulled wine | vermouth ]

aromatisierter Wein [ Wermutwein ]




aromatised wine | flavoured wine

aromatisierter Wein | aromatisiertes weinhaltiges Getränk


describe the flavours of different wines | taste the flavour of different wines | describe flavour of different wines | describe the flavour of different wines

verschiedene Weingeschmäcker beschreiben


artificial essence | artificial flavour | artificial flavouring | flavouring | flavouring agent | flavouring matter | flavouring substance

Aromastoff | aromatisierende Substanz | Essenz | Geschmacksstoff | künstliche Essenz | künstliches Aroma


detail the flavour of different beers | express the flavour of different beers | describe the flavour of different beers | specify the flavour of different beers

verschiedene Biergeschmäcker beschreiben


consolidation of flavours | mixture of flavours | a combination of flavours | combination of flavours

Geschmackskombinationen | Kombination von Aromen




fortified wine [ dessert wine | liqueur wine | Madeira wine | port wine | sherry | wine fortified for distillation ]

gespriteter Wein [ Brennwein | Likörwein | Marsala | Portwein | Sherry | Wein mit hohem Alkoholgehalt ]


semi-sparkling wine (1) | petillant wine (2) | perl wine (3) | pearl wine (4)

Perlwein
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
(Spätlese): Quality wine with special attribute whose must weight lies between 76 and 95 degrees Öchsle, depending on grape variety and region; the grape should be harvested late and must be fully ripe; Spätlese wines have an intense flavour (not necessarily sweet).

(Spätlese): Qualitätswein mit Prädikat (Prädikatswein), dessen Mostgewicht je nach Rebsorte und Region zwischen 76 und 95 Öchsle beträgt; die Traube sollte spät geerntet werden und muss vollreif sein; Spätleseweine haben einen intensiven Geschmack (nicht unbedingt süß).


Port Wine with distinctive organoleptic characteristics, displaying aroma and flavour complexity, obtained by the blending of wines of various degrees of stage, giving it specific organoleptic characteristics.

Portwein mit besonderen organoleptischen Eigenschaften, komplexem Aroma und Geschmack, gewonnen durch den Verschnitt von Weinen auf unterschiedlichen Reifungsstufen, die ihm diese Eigenschaften verleihen.


‘Quinquina wine’, whose main flavouring is natural quinine flavouring,

„Wein mit Chinarinde“, wenn für die Aromatisierung im Wesentlichen natürliches Chinarindearoma verwendet wird;


Aromatised wine products are products obtained from products of the wine sector as referred to in Regulation (EU) No 1308/2013 that have been flavoured.

Aromatisierte Weinerzeugnisse sind aus Erzeugnissen des Weinsektors gemäß der Verordnung (EU ) Nr. 1308/2013 gewonnene Erzeugnisse, die mit aromatisiert worden sind.


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I am afraid that by making all these concessions, overturning our traditional winemaking practices, the Union will allow pieces of the wooden casks to be added to speed up the flavouring process, and this will lead to artificial flavouring, and before we know it, we will be adding water and making wine without grapes.

Ich fürchte, dass die Union durch all diese Zugeständnisse, durch die Aufhebung unserer traditionellen Weinerzeugungsverfahren, auch das Hinzufügen von Holzfassstückchen erlauben wird, um den Prozess der Aromaentwicklung zu beschleunigen, was zu einem künstlichen Aroma führen wird und wir, noch bevor wir es selbst merken, Wein mit Wasser versetzen und Wein ohne Trauben herstellen.


I would like, by way of conclusion, to remind you, Commissioner, that wines have a flavour of the land on which they are grown, the colour of the seasons and the spirit of the wine producers. They have the flavour of the country, of the European Union.

Abschließend möchte ich Sie daran erinnern, Frau Kommissarin, dass die Weine den Geschmack ihres Bodens, die Farbe der Jahreszeiten und den Geist der Winzer aufweisen. Sie haben das Aroma der Länder der Europäischen Union.


Undoubtedly merchants and exporters will benefit, but the development of products with intimate cultural links to their local area certainly will not; neither will the diversity and the very rich flavours of European wines, nor the consumer, who will soon be forced to swill concoctions that hardly deserve to be called wine, and certainly not the winegrowers who work hard, sometimes in difficult regions and on small areas, to maintain a high quality of wine and the pleasure of drinking it.

Ganz unbestreitbar kommen die Händler und Exporteure dabei auf ihre Kosten, gewiss aber nicht die Entwicklung von Erzeugnissen; die kulturell eng mit ihrem Anbaugebiet verbunden sind, gewiss nicht die Vielfalt und die Vielzahl der Aromen der europäischen Weine, gewiss nicht der Verbraucher, der künftig ein Gebräu schlucken muss, das kaum noch den Namen Wein verdient, und gewiss nicht die Winzer, die hart arbeiten, vielfach in schwierigen Regionen und auf kleinen Flächen, um ein hohes Niveau der Qualität des Weins und der Freude an seinem Genuss aufrechtzuerhalten.


The use of pieces of oak wood in winemaking gives the product a woody flavour similar to that of wines produced in oak casks.

Durch den Einsatz von Eichenholzstücken bei der Weinbereitung erhalten die Erzeugnisse einen ähnlichen Geschmack wie Weine, die in Eichenfässern gereift wurden.


Vermouth and other wine of fresh grapes flavoured with plants or aromatic substances

Wermutwein und andere Weine aus frischen Weintrauben, mit Pflanzen oder anderen Stoffen aromatisiert


Fermentation of this kind enables a sweet and fruity flavour to be imparted to the wine.

Diese Fermentierung verleiht dem Wein einen süßen und fruchtigen Charakter.




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'flavoured wine' ->

Date index: 2023-07-16
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