- 5 - Area 3: Processing of Biological Raw Materials from Agriculture, Horticulture, Forestry, Fisheries and Aquaculture Th
is heading includes food safety, food quality, nutritional wholesomeness of food products, environmental impact of food processing, packagi
ng distribution and preservation, homogeneity and security of supply, separation extraction and mechanical processing, biological and combined processing and bioenergy. New fields of research will include non solvent extraction processes and recovery of edible proteins from fis
...[+++]h and shellfish. Area 4: End use and products New aspects include consumer requirements for nutrient, prenormative research on, eg., food quality and nutritional value, and new materials, both biocompatible (for medical use) and biodegradable for slow release nutrients, lubricants and detergents.3. Verarbeitung biologischer Rohstoffe aus Land- und Forstwirtschaft, Aquakultur und Fischerei: Entwicklung neuer Trennungs-, Extraktions- und Umwandlungsprozesse, Verarbeitungsverfahren mit besserer N
utzung von Nebenprodukten und geringeren Abfallmengen usw. - 5 - 4. Endverbrauch und Endprodukte: Verbesserung des Wissens und Entwicklung sicherer Verfahren fuer die Herstellung dieser Produkte (Lebensmittel und sonstige Erzeugnisse): toxikologische und Qualitaetskontrolle der Lebensmittel, neue Verarbeitungsverfahren, Ausarbeitung biologisch abbaubarer Werkstoffe und chemischer Substanzen auf biologischer Grundlage (Reinigungs- und Schmie
...[+++]rmittel) usw.