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Concentrate
Concentrated product
Condensation collector
Condensation groove
Condensation pan
Condensed food
Condensed foodstuff
Condensed product
Cross-condensation
Crossed condensation
Dispose non-food waste within the food industry
Disposing of non-food waste within the food industry
Emergency RCIC condenser vent
Food
Food hygiene
Food product safety
Food provenance
Food quality safety
Food safety
Get rid of non-food waste within the food industry
Gland condenser
Gland seal condenser
Gland steam condenser
Identify condensation problem
Identify condensation problems
Identify moisture problems
Isolation RCIC condenser vent.
Locate condensation problems
Nutrition
Provenance of food
Recycle non-food waste within the food industry
Safety of food
Traceability in food industry

Übersetzung für "Condensed food " (Englisch → Deutsch) :

TERMINOLOGIE
concentrated product [ concentrate | condensed foodstuff | condensed product | Condensed food(ECLAS) ]

Nahrungsmittelkonzentrat [ kondensiertes Lebensmittel | Lebensmittelkonzentrat ]


emergency RCIC condenser vent | emergency reactor core isolation cooling condenser vent | isolating reactor core isolation cooling condenser vent | isolation RCIC condenser vent.

Notkondensatorentlueftung


identify condensation problem | locate condensation problems | identify condensation problems | identify moisture problems

Probleme im Zusammenhang mit Kondensation ermitteln


gland condenser | gland seal condenser | gland steam condenser

Sperrdampfkondensator | Stopfbuchsdampfkondensator | Wellendichtungsdampfkondensator | Wrasenkondensator


condensation collector | condensation groove | condensation pan

Schwitzwasserrinne


get rid of non-food waste within the food industry | recycle non-food waste within the food industry | dispose non-food waste within the food industry | disposing of non-food waste within the food industry

Nichtlebensmittel-Abfälle im Lebensmittelsektor entsorgen | Nichtnahrungsmittel-Abfälle im Nahrungsmittelsektor entsorgen


food safety [ food product safety | food quality safety | safety of food | food hygiene(UNBIS) ]

Lebensmittelsicherheit [ Lebensmittelunbedenklichkeit | Lebensmittelunschädlichkeit ]




food traceability, processes for traceability in the food industry | provenance of food | food provenance | traceability in food industry

Rückverfolgbarkeit in der Lebensmittelindustrie


Cross-condensation | Crossed condensation

Gekreuzte Kondensation
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Synthetic lycopene is produced by the Wittig condensation of synthetic intermediates commonly used in the production of other carotenoids used in food.

Synthetisches Lycopin wird durch die Wittig-Kondensation von Synthesezwischenprodukten gewonnen, die gewöhnlich bei der Herstellung anderer Carotinoide für Lebensmittel zum Einsatz kommen.


It concerns the processes when smoke condensates are used in an alternative smoking process which besides flavour also influences colour, consistency and preservation of foods.

Sie betrifft das Verfahren während dessen Rauchkondensate bei alternativen Räucherverfahren genutzt werden, bei denen neben dem Aroma auch Farbe, Konsistenz und Lagerungseigenschaften von Lebensmitteln beeinflusst werden.


Regulation (EC) No 2065/2003 of the European Parliament and of the Council of 10 November 2003 on smoke flavourings used or intended for use in or on foods (10) lays down a procedure for the safety assessment and approval of smoke flavourings and aims to establish a list of primary smoke condensates and primary tar fractions the use of which is authorised to the exclusion of all others.

Mit der Verordnung (EG) Nr. 2065/2003 des Europäischen Parlaments und des Rates vom 10. November 2003 über Raucharomen zur tatsächlichen oder beabsichtigten Verwendung in oder auf Lebensmitteln (10) wird ein Verfahren zur Bewertung der Sicherheit und zur Zulassung von Raucharomen festgelegt; Ziel der Verordnung ist die Erstellung einer Liste der in der Gemeinschaft ausschließlich zugelassenen Primärrauchkondensate und Primärteerfraktionen.


(16) Regulation (EC) No 2065/2003 of the European Parliament and of the Council of 10 November 2003 on smoke flavourings used or intended for use in or on foods lays down a procedure for the safety assessment and approval of smoke flavourings and aims to establish a list of primary smoke condensates and primary tar fractions the use of which is authorised to the exclusion of all others.

(16) Die Verordnung (EG) Nr. 2065/2003 des Europäischen Parlaments und des Rates vom 10. November 2003 über Raucharomen zur tatsächlichen oder beabsichtigten Verwendung in oder auf Lebensmitteln legt ein Verfahren zur Bewertung der Sicherheit und zur Zulassung von Raucharomen fest und bezweckt die Erstellung einer Liste der in der Gemeinschaft ausschließlich zugelassenen Primärrauchkondensate und Primärteerfraktionen.


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be such as to protect against the accumulation of dirt, contact with toxic materials, the shedding of particles into food and the formation of condensation or undesirable mould on surfaces;

die Ansammlung von Schmutz, der Kontakt mit toxischen Stoffen, das Eindringen von Fremdteilchen in Lebensmittel, die Bildung von Kondensflüssigkeit oder unerwünschte Schimmelbildung auf Oberflächen vermieden wird,


(8) The Scientific Committee on Food concluded that because of the wide physical and chemical differences in smoke flavourings used for flavouring food, it is not possible to design a common approach to their safety assessment and, accordingly, toxicological evaluation should focus on the safety of individual smoke condensates.

(8) Der Wissenschaftliche Lebensmittelausschuss kam zu dem Schluss, dass angesichts der großen physikalischen und chemischen Unterschiede von Raucharomen zur Aromatisierung von Lebensmitteln ein einheitliches Verfahren der Sicherheitsbewertung nicht möglich ist und die toxikologische Bewertung sich daher auf die Sicherheit einzelner Raucharomakondensate beschränken sollte.


- where appropriate, any conditions or restrictions which should be attached to the use of the evaluated primary smoke condensate or primary tar fraction either as such and/or as derived smoke flavourings in or on specific foods or food categories;

– soweit zutreffend, Bedingungen oder Einschränkungen für die Verwendung sowohl des bewerteten Primärrauchkondensats oder der Primärteerfraktion selbst als auch der daraus hergestellten Raucharomen in oder auf spezifizierten Lebensmitteln oder Lebensmittelkategorien;


- any conditions or restrictions which should be attached to the use of the evaluated primary smoke condensate or primary tar fraction either as such and/or as derived smoke flavourings in or on specific foods or food categories;

– Bedingungen oder Einschränkungen für die Verwendung sowohl des bewerteten Primärrauchkondensats oder der Primärteerfraktion selbst als auch der daraus hergestellten Raucharomen in oder auf spezifizierten Lebensmitteln oder Lebensmittelkategorien;


(8) The Scientific Committee on Food concluded that because of the wide physical and chemical differences in smoke flavourings used for flavouring food, it is not possible to design a common approach to their safety assessment and, accordingly, toxicological evaluation should focus on the safety of individual smoke condensates.

(8) Der Wissenschaftliche Lebensmittelausschuss kam zu dem Schluss, dass angesichts der großen physikalischen und chemischen Unterschiede von Raucharomen zur Aromatisierung von Lebensmitteln ein einheitliches Verfahren der Sicherheitsbewertung nicht möglich ist, so dass sich die toxikologische Bewertung auf die Sicherheit einzelner Rauchkondensate konzentrieren sollte.


(a) a Community procedure for the evaluation and authorisation of primary smoke condensates and primary tar fractions for use as such in or on foods or in the production of derived smoke flavourings for use in or on foods;

a) ein Gemeinschaftsverfahren zur Bewertung und Zulassung von Primärrauchkondensaten und Primärteerfraktionen, die als solche in oder auf Lebensmitteln verwendet oder für die Produktion daraus hergestellter Raucharomen zur Verwendung in oder auf Lebensmitteln eingesetzt werden;


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