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Advise on food preservation
Advise towards preservation of food
Baby food
Cannery
Canning
Canning industry
Conserving food
Food canning
Food care
Food preservation
Food preserving
Food-preserving industry
Preservation of food
Preserved food
Preserved food for infants
Preserved product
Preserving of foodstuffs
Recommend on food preservation
Suggest on food preservation
Tinned food

Übersetzung für "Suggest on food preservation " (Englisch → Deutsch) :

TERMINOLOGIE
advise towards preservation of food | suggest on food preservation | advise on food preservation | recommend on food preservation

im Zusammenhang mit Lebensmittelkonservierung beraten


food preserving [ preserving of foodstuffs ]

Lebensmittelkonservierung [ Haltbarmachung von Lebensmitteln ]


cannery [ canning | canning industry | food-preserving industry | canning industry(UNBIS) ]

Konservenfabrik [ Konservenindustrie ]


conserving food | food care | food preservation | preservation of food

Lebensmittelkonservierung | Nahrungsmittelkonservierung


food canning | food preservation

Haltbarmachung von Nahrungsmitteln | Lebensmittelkonservierung


baby food | preserved food for infants

Dauernahrung | Säuglingsdauerkost | Säuglingsdauernahrung | Säuglingsnormalnahrung




advising a customer on alcoholic beverages' harmony with food | suggest customers on alcoholic beverages' harmony with food | advise customers on alcoholic beverages' harmony with food | advise customers on an alcoholic beverages' harmony with food

Kunden und Kundinnen beraten, welche alkoholischen Getränke mit welchen Lebensmitteln harmonieren


preserved product [ preserved food | tinned food ]

Konservenerzeugnis [ Konserve ]
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Subsequently, in April of 2007 the European Food Safety Authority (the Authority) evaluated the safety of the use of Ethyl lauroyl arginate as a food preservative and allocated an Acceptable Daily Intake (ADI) of 0,5 mg/kg body weight .

Im April 2007 bewertete dann die Europäische Behörde für Lebensmittelsicherheit („die Behörde“) die Sicherheit der Verwendung von Ethyllaurylarginat als Lebensmittelkonservierungsmittel und wies eine annehmbare tägliche Aufnahmemenge (Acceptable Daily Intake — ADI) von 0,5 mg/kg Körpergewicht zu .


The applicant demonstrated that the current definition is too broad and should reflect details as regards temperature and pH, that were included in the original application and that are important in order to obtain the same profile that was evaluated by the European Food Safety Authority in its opinion on the safety of the use of Ethyl lauroyl arginate as a food preservative

Der Antragsteller konnte nachweisen, dass die derzeitige Definition zu weit gefasst ist und Details in Bezug auf Temperatur und pH-Wert enthalten sollte, die im Erstantrag enthalten waren und wichtig sind, um das Profil zu erhalten, das die Europäische Behörde für Lebensmittelsicherheit in ihrer Stellungnahme zur Sicherheit der Verwendung von Ethyllaurylarginat als Lebensmittelkonservierungsmittel bewertet hat.


by suggesting that the food possesses special characteristics when in fact all similar foods possess such characteristics, in particular by specifically emphasising the presence or absence of certain ingredients and/or nutrients.

indem zu verstehen gegeben wird, dass sich das Lebensmittel durch besondere Merkmale auszeichnet, obwohl alle vergleichbaren Lebensmittel dieselben Merkmale aufweisen, insbesondere durch besondere Hervorhebung des Vorhandenseins oder Nicht-Vorhandenseins bestimmter Zutaten und/oder Nährstoffe.


Evidence suggests that most food allergy incidents can be traced back to non-prepacked food.

Es hat sich gezeigt, dass die meisten Fälle von Lebensmittelallergien durch nicht vorverpackte Lebensmittel ausgelöst werden.


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This method of food preservation is subject to specific conditions.

Diese Konservierungsmethode unterliegt besonderen Bedingungen.


Subsequently, in April of 2007 the European Food Safety Authority (the Authority) evaluated the safety of the use of Ethyl lauroyl arginate as a food preservative and allocated an Acceptable Daily Intake (ADI) of 0,5 mg/kg body weight (4).

Im April 2007 bewertete dann die Europäische Behörde für Lebensmittelsicherheit („die Behörde“) die Sicherheit der Verwendung von Ethyllaurylarginat als Lebensmittelkonservierungsmittel und wies eine annehmbare tägliche Aufnahmemenge (Acceptable Daily Intake — ADI) von 0,5 mg/kg Körpergewicht zu (4).


Food || -Reduce fossil fuels use via-improved energy efficiency of food production; -Avoid adverse impacts from the substitution of fossil fuels with biofuels. || -Optimise use of minerals materials (eg phosphorous); -Improve packaging for better preservation recyclability. || -Optimize water use in agriculture; -Prevent flooding droughts, i.e. by fighting climate change; -Ensure clean water availability for quality products; -Avoid pollution from fertilizers and pesticides. || -Reduce GHG emissions; -Reduce SO2 NOx emissions. || -Optimise land use to reconcile with oth ...[+++]

Nahrungs­mittel || - Verwendung fossiler Brennstoffe durch bessere Energieeffizienz der Lebensmittel­produktion reduzie­ren - Nachteilige Aus­wirkungen der Er­setzung fossiler Brennstoffe durch Biokraftstoffe ver­hindern || - Nutzung von Mineralien und Werkstoffen optimieren (z. B. Phosphor) - Verpackungen verbessern für bessere Haltbarkeit und Recycling­fähigkeit || - Wassernutzung in der Landwirt­schaft optimieren - Hochwasser und Trockenheiten verhindern, d. h. durch Bekämp­fung des Klima­wandels - Verfügbarkeit von sauberem Wasser für hochwertige Erzeugnisse sicherstellen - Belastung durch Düngemittel und Pestizide vermeiden || - THG-Emissionen reduzieren; - SO2- und NOx-Em ...[+++]


In that context, they suggest to strengthen the current legislation and to include in a positive list at least the following groups of products: 'Foods for infants and young children up to the age of three - including Low Birth Weight Formula'; 'Hospital Discharge Formula'; 'Breast Milk Fortifier and Growing Up Milks'; 'Foods for pregnant and lactating women'; 'Foods for the elderly in good health'; ‘Foods for weight management’; ‘Foods for speci ...[+++]

Diesbezüglich wird vorgeschlagen, die derzeit geltenden Rechtsvorschriften zu verstärken und eine Positivliste mit mindestens folgenden Produktgruppen darin aufzunehmen: „Lebensmittel für Säuglinge und Kleinkinder bis zum Alter von drei Jahren – einschließlich Formula-Nahrung für Säuglinge mit geringem Geburtsgewicht“, „„Hospital Discharge Formula“ (Formula-Nahrung bei Krankenhausentlassung), „Muttermilchverstärker und Wachstumsmilch“, „Lebensmittel für Schwangere und Stillende“, „Lebensmittel für gesunde ältere Menschen“, „Lebensmittel zur Gewichtsregulierung“, „Lebensmittel für besondere medizinische Zwecke“, „Lebensmittel für Sportler ...[+++]


Food additives are substances that are not normally consumed as food itself but are added to food intentionally for a technological purpose described in this Regulation, such as the preservation of food.

Lebensmittelzusatzstoffe sind Stoffe, die in der Regel nicht selbst als Lebensmittel verzehrt, sondern Lebensmitteln aus in dieser Verordnung dargelegten technologischen Gründen, wie etwa zu deren Konservierung, zugesetzt werden.


This method of food preservation is subject to specific conditions.

Diese Konservierungsmethode unterliegt besonderen Bedingungen.




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'Suggest on food preservation' ->

Date index: 2021-03-19
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