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Adjust curing ovens
Allowing composite workpiece to cure
Allowing curing of composite workpiece
Amateur radio operator
Bacon
Cold meats
Composite workpiece curing
Controlling curing ovens
Corned beef
Cure composite workpiece
Cured ham
Curing
Curing barn
Curing kiln
Curing oven adjusting
Curing oven controlling
Curing shed
Field curing
Field hay curing
Field hay drying
Field-curing
Foie gras
Frogs' legs
Goose liver
Ham
Ham cured in cellar
Jambon cru
Meat extract
Meat paste
Meat product
Mow drying hay
Operate curing room equipment
Prepared meats
Processed meat product
Pâté
Radio ham
Rohschinken
Sausage
Use curing room equipment
Use of curing room equipment
Utilise curing room equipment

Übersetzung für "cured ham " (Englisch → Deutsch) :

TERMINOLOGIE




allowing curing of composite workpiece | composite workpiece curing | allowing composite workpiece to cure | cure composite workpiece

Werkstücke aushärten


operate curing room equipment | use of curing room equipment | use curing room equipment | utilise curing room equipment

Ausstattung des Trocknungsraums verwenden


curing | field curing | field hay curing | field hay drying | field-curing | mow drying hay

Bodenheuwerbung | Bodentrocknung von Heu | Feldtrocknung | Heugewinnung


controlling curing ovens | curing oven adjusting | adjust curing ovens | curing oven controlling

Temperatur im Härteofen einstellen




meat product [ bacon | cold meats | corned beef | foie gras | frogs' legs | goose liver | ham | meat extract | meat paste | pâté | prepared meats | processed meat product | sausage ]

Fleischerzeugnis [ Corned Beef | Fleischextrakt | Fleischpastete | Fleischwaren | Froschschenkel | Gänsestopfleber | Schinken | Schinkenspeck | Speck | Verarbeitungserzeugnis aus Fleisch | Wurst | Würstchen | Wurstwaren ]


amateur radio operator | radio ham

Funkamateur | Amateurfunker


IN-CONTEXT TRANSLATIONS
A reputation and awareness study carried out in 2011 showed that 77 % of people surveyed in the Midi-Pyrénées and Languedoc-Roussillon regions are familiar with the dry-cured ham, salami and sausage of the Lacaune geographical area. This confirmed the solid reputation of ‘Saucisson de Lacaune’/‘Saucisse de Lacaune’ and the perception that these are ‘local products’ and ‘traditional products’.

Eine 2011 durchgeführte Image- und Bekanntheitsumfrage ergab, dass 77 % der Befragten in den Regionen Midi-Pyrénées und Languedoc-Roussillon die im geografischen Gebiet von Lacaune erzeugten getrockneten Schinken und Wurstsorten kennen, womit bestätigt wird, dass die „Saucisson de Lacaune“/„Saucisse de Lacaune“ einen hohen Bekanntheitsgrad besitzt und als „regionales Erzeugnis“ und „traditionelles Erzeugnis“ wahrgenommen wird.


The reputation of ‘Saucisson de Lacaune’/‘Saucisse de Lacaune’ was already established at the beginning of the 20th century, when M. Cousin, in his ‘Voyages gastronomiques au pays de France’, praised the cured meats of the Hôtel Central de Lacaune: ‘an excellent collection of cured meat of the region, consisting of ham and sausage that are very deserving of attention’.

Das hohe Ansehen, das die „Saucisson de Lacaune“/„Saucisse de Lacaune“ genießt, lässt sich bereits zu Beginn des 20. Jahrhunderts belegen, als J. A. P. Cousin in seinen „Voyages gastronomiques au pays de France“ (Gastronomische Streifzüge durch Frankreich) das Wurstangebot des Hôtel Central de Lacaune als „(.) vorzügliche Auswahl regionaler Wurstwaren mit Schinken und Wurst, die unbedingt beachtungswürdig sind (.)“ rühmte.


Salt, iodised salt, sea salt, rock salt, crystal salt, nitrate pickling salt (only for the ingredients which may be contained within the basic ingredients of the minced meat: belly, smoked, raw cured products, raw ham)

Salz, Jodsalz, Meersalz, Steinsalz, Kristallsalz, Nitritpökelsalz (nur für die Kann-Zutaten der Grundzutaten des Fleischbräts: Bauch geraucht, Rohpökelwaren, Rohschinken)


The meat curing workers have been able to hold on to this ancestral knowledge of ham production.

Die Einsalzer haben dieses traditionelle Know-how der Schinkenherstellung bewahrt.


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Belly, smoked, raw cured products (e.g. Landjäger), raw ham

Bauch, geraucht, Rohpökelwaren (z. B. Landjäger), Rohschinken


It is proposed, in the case of traditional products, "dry and wet cured ham" such as Black Forest ham, that the current provisions be maintained (50 mg nitrite/kg and 250 mg nitrate/kg residues in the final product), as in the case of the special provisions for products from England, for example.

Es wird beantragt, für traditionelle Erzeugnisse, „trocken-/nassgepökelte Rohschinken“, wie z.B. Schwarzwälder Schinken, die bisherige Regelung (50 mg Nitrit/kg bzw. 250 mg Nitrat/kg Restmengen im Enderzeugnis) beizubehalten, wie dies z.B. auch als Sonderregelung für Erzeugnisse aus England geschehen ist.


The following eight cases were involved: - 16 cheeses in Greece - Parma and San Daniele ham in Italy - "Carne de Avileño" in Spain - "Cabrales" cheese in Spain - "Dehesa de Extremadura" ham in Spain - smoked cured products in Luxembourg - "Pollo y capón de la raza Prat" in Spain - "Faba Asturiana" in Spain. The Commission closed these proceedings because Council Regulation (EEC) No 2081/92 on the protection of geographical indications and designations of origin for agricultural products and foodstuffs came into force on 26 July 1993.

Es handelte sich dabei um folgende acht Fälle: - 16 Käsearten in Griechenland - Parmaschinken und "San Daniele" Schinken in Italien - "Carne de Avileño" in Spanien - "Cabrales"-Käse in Spanien - "Dehesa de Extremadura"-Schinken in Spanien - geräucherte Schweinefleischerzeugnisse ("salaisons fumées") in Luxemburg - "Pollo y capón de la raza Prat" in Spanien - "Faba Asturiana" in Spanien Nach dem Inkrafttreten der Verordnung (EWG) Nr. 2081/92 des Rates zum Schutz von geographischen Angaben und Ursprungsbezeichnungen für Agrarerzeugnisse und Lebensmittel am 26. Juli 1993 hat die Kommission diese Verfahren jedoch eingestellt.




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'cured ham' ->

Date index: 2022-08-01
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