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Blending of cheese
Blue cheese
Blue-veined cheese
Bresse blue
Bronchitis of cheese makers
Cheese
Cheese aging
Cheese that is curdling
Cheese washer's asthma
Cheese washer's disease
Cheese washer's lung
Cheese worker's lung
Cheesewasher's disease
Cheesewasher's lung
Choice of cheese
Collection of cheese
Cottage cheese
Cream cheese
Curdling of cheese
Danish blue
Diversity of cheese
Fresh cheese
Integration of cheese
Mature cheese
Matured cheese
Maturing of cheese
Ripened cheese
Ripening of cheese
Ripening of cheeses
Roquefort
Stilton
Variety of cheese

Übersetzung für "maturing cheese " (Englisch → Deutsch) :

TERMINOLOGIE




maturing of cheese | ripening of cheeses | cheese aging | ripening of cheese

Käsereifung | Reifen von Käse




bronchitis of cheese makers | cheese washer's asthma | cheese washer's disease | cheese washer's lung | cheese worker's lung | cheesewasher's disease | cheesewasher's lung

Käsearbeiterlunge | Käsewäscherkrankheit | Käsewascherlunge


fresh cheese [ cottage cheese | cream cheese ]

Frischkäse [ Petit Suisse | Speisequark ]


blending of cheese | cheese that is curdling | curdling of cheese | integration of cheese

Dicklegung zur Käseherstellung


collection of cheese | diversity of cheese | choice of cheese | variety of cheese

Käsearten | Käsesorten


blue-veined cheese [ blue cheese | Bresse blue | Danish blue | Roquefort | Stilton ]

Käse mit Schimmelbildung im Teig [ Bleu d'Auvergne | Bleu de Bresse | Edelpilzkäse | Roquefort ]


raw charcuterie with an interrupted maturation process (1) | raw sausage products with an interrupted maturation (2)

Rohwurstware mit abgebrochener Reifung
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
It is mild in flavour, without bitterness, while very mature cheeses have full-bodied, strong notes.

Wenn man probiert, nimmt man den milden Geschmack wahr, bittere Noten fehlen, während bei lange gereiftem Käse würzige und/oder pikante Noten auftreten.


When cut, the colour ranges from white for the ‘fresh’ cheese to more or less intense straw yellow for the ‘semi-mature’, ‘mature’ and ‘extra-mature’ versions; Aroma: persistent reminiscent of milk and wild cardoon, with scents of aromatic plants and yellow flowers; Taste: initially mild, with scents of milk and flowers and a note of cardoon; an aftertaste that is long and persistent with fresh green echoes; a slightly spicy end note, a characteristic which becomes more intense the longer the cheese has been matured, accompanied by tas ...[+++]

Beim Schneiden reicht die Farbe von Weiß bei Käse vom Typ „fresco“ bis zu mehr oder weniger sattem Strohgelb bei den Altersklassen „semistagionato“ und „stagionato“. Geruch: lang anhaltend, an Milch und Spanische Artischocke erinnernd, mit Duftnoten von Kräutern und gelben Blumen. Geschmack: beim ersten Kosten mild, mit Duft von Milch und Blumen sowie Artischockenduftnoten; langer und anhaltender Nachgeschmack mit frischen pflanzlichen Noten; leicht pikanter Abgang, ein Merkmal, das mit zunehmender Reifezeit stärker wird, zusammen mit Würzigkeit und leichter Adstringenz bei den Altersklassen „stagionato“ und „da asserbo“.


Weight: from 600 g to 2 Kg, for ‘fresh’, ‘semi-mature’ and ‘mature’ cheese, and up to 7 Kg for ‘extra-mature’ cheese.

Gewicht: 600 g bis 2 kg bei Pecorino „fresco“, „semistagionato“ und „stagionato“, bis zu 7 kg bei Pecorino „da asserbo“.


Edam Holland is a naturally matured cheese.

Edam Holland ist ein naturgereifter Käse.


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Gouda Holland is a naturally matured cheese.

Gouda Holland ist ein naturgereifter Käse.


B. whereas the proposed intervention measures for the butter and skimmed milk powder sectors are not sufficient to meet the needs of the entire dairy production sector, which includes matured cheeses,

B. in der Erwägung, dass die Interventionsmaßnahmen, die für den Sektor Butter und Magermilchpulver vorgeschlagen wurden, nicht ausreichen, um den Anforderungen der gesamten Produktion von Milcherzeugnissen, einschließlich der Herstellung von lagerfähigen Käsesorten gerecht zu werden,


The European Commissioner has excluded cheese with a long maturation period from the provisions; powdered-milk producers are the only ones it safeguards.

Der Europäische Kommissar hat Käse mit einer langen Reifezeit von den Vorschriften ausgeschlossen; die Milchpulverhersteller sind die einzigen, die das schützt.


In an effort to make the market measures more balanced, where benefits are not given solely to those Member States involved in butter and skimmed milk powder production, I call for the reintroduction of Community aid for private storage of cheese with a long maturation period.

Mit dem Ziel, die Marktmaßnahmen ausgeglichener zu gestalten, damit nicht nur den Butter und Magermilchpulver produzierenden Mitgliedstaaten Vorteile erwachsen, fordere ich die Wiedereinführung von Gemeinschaftsbeihilfen für die private Lagerhaltung von Käse mit langer Reifezeit.


(i)for the manufacture of cheese with a maturation period of at least two months; or

i)zur Herstellung von Käse mit einer Reifedauer von mindestens zwei Monaten bestimmt ist oder


for the manufacture of cheese with a maturation period of at least two months; or

zur Herstellung von Käse mit einer Reifedauer von mindestens zwei Monaten bestimmt ist, oder




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'maturing cheese' ->

Date index: 2024-01-24
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