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Age alcoholic beverages in vats
Age an alcoholic beverage in vats
CMM
CMMI
Cheese aging
Forest in harmony with nature
Homologous
ICT process quality models
Indigenous forest
Initial maturity
Mature alcoholic beverages in vats
Mature an alcoholic beverage in a vat
Maturing of cheese
Maturity
Maturity at issue
Maturity period
Natural acoustic landscape
Natural forest
Natural maturity
Natural sound landscape
Natural soundscape
Naturally managed forest
Of same essential nature
Organic forest
Original maturity
Physiological maturity
Quality maturity models
Ripening of cheese
Ripening of cheeses
Tenor
Term to maturity

Übersetzung für "natural maturity " (Englisch → Deutsch) :

TERMINOLOGIE
natural maturity | physiological maturity

physiologische Reife


maturity | maturity period | tenor | term to maturity

Laufzeit


initial maturity | maturity at issue | original maturity

ursprüngliche Laufzeit | Ursprungslaufzeit


age an alcoholic beverage in vats | mature alcoholic beverages in vats | age alcoholic beverages in vats | mature an alcoholic beverage in a vat

alkoholische Getränke in Bottichen altern lassen


CMMI (Capability Maturity Model Integrated) | Quality maturity models | CMM | ICT process quality models

Qualitätsmodelle für IKT-Services | Qualitätsmodelle für IT-Prozesse | Qualität der Softwareverfahren | Qualitätsmodelle für ITK-Prozesse


raw charcuterie with an interrupted maturation process (1) | raw sausage products with an interrupted maturation (2)

Rohwurstware mit abgebrochener Reifung


natural forest (1) | indigenous forest (2) | organic forest (3) | forest in harmony with nature (4) | naturally managed forest (5)

Naturwald (1) | naturgemässer Wald (2) | naturnaher Wald (3)


natural acoustic landscape (1) | natural sound landscape (2) | natural soundscape (3)

natürliche Klanglandschaft


maturing of cheese | ripening of cheeses | cheese aging | ripening of cheese

Käsereifung | Reifen von Käse


homologous | of same essential nature

homolog | ähnlich
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
REC was established to positively stimulate and mature enterprise economies connected to natural landscapes in Europe, and directly supports businesses fostering conservation and rewilding impact.

REC wurde geschaffen, um den mit natürlichen Landschaften in Europa verbundenen Volkswirtschaften positive Anreize zu bieten und ihrer Weiterentwicklung zu dienen. Unterstützt werden unmittelbar Unternehmen, die Erhaltungs- und Renaturierungsvorhaben fördern.


15. Deplores the unsuitable and intrusive nature of the medical techniques used for age assessment in some Member States, which may cause trauma, and the controversial nature and large margins of error of some of the methods based on bone maturity or dental mineralisation; calls on the Commission to include, in the strategic guidelines, common standards based on best practices, concerning the age assessment method, which should consist of a multidimensional and multidisciplinary assessment, be conducted in a scientific, safe, child-s ...[+++]

15. bedauert, dass die in einigen Mitgliedstaaten zur Altersfeststellung eingesetzten medizinischen Testverfahren unangemessen und intrusiv sind und Traumata auslösen können, und dass die Verfahren der Altersfeststellung anhand von Messungen der Knochendichte oder der Zahnmineralisierung umstritten und sehr ungenau sind; fordert die Kommission auf, in die strategischen Leitlinien - auf bewährten Verfahren fußende - gemeinsame Normen für die Methode der Altersfeststellung aufzunehmen, wobei diese auf einem mehrschichtigen und interdisziplinären Ansatz beruhen soll; die Altersfeststellung soll auf wissenschaftliche, sichere, kindgerechte ...[+++]


Natural fermentation and maturation of not less than nine months for boneless meat, resulting in the following characteristics: Aw value of not more than 0,93 or a pH value of not more than 6,0

Behandlung in Form einer natürlichen Gärung und Reifung von mindestens neun Monaten bei entbeintem Fleisch, wobei folgende Werte erreicht werden müssen: Aw-Wert von höchstens 0,93 oder pH-Wert von höchstens 6,0


Hams and loins: treatment involving natural fermentation and maturation during at least 190 days for hams and 140 days for loins

Behandlung von Schinken und Lenden während mindestens 190 bzw. 140 Tagen, die einen natürlichen Gärungs- und Reifungsprozess einschließt


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(q) ‘forest’ is an area of land of at least 0.5 hectare, with tree crown cover or an equivalent stocking level of at least 10 per cent of the area, covered with trees with the potential to reach a minimum height of at least 5 metres at maturity at their place of growth, including groups of growing young natural trees, or a plantation that has yet to reach a tree crown cover or equivalent stocking level of at least 10 per cent of the area or tree height of at least 5 metres, including any area that normally forms part of the forest are ...[+++]

(q) „Wald“: eine mindestens 0,5 ha große Landfläche mit einer Beschirmung (oder einem entsprechenden Bestockungsgrad) über mindestens 10 % dieser Fläche und einem Bestand an Bäumen, die im Reifealter an ihrem Wachstumsort eine Höhe von mindestens 5 m erreichen können, einschließlich Gruppen noch wachsender junger Naturbäume, oder eine Pflanzung, die noch eine Beschirmung (oder einen entsprechenden Bestockungsgrad) von mindestens 10 % der Fläche bzw. eine Baumhöhe von mindestens 5 m erreichen muss, einschließlich jeder Fläche, die normalerweise Teil des Waldgebietes ist, auf der jedoch aufgrund menschlicher Eingriffe wie Holzeinschlag ode ...[+++]


The Greek Authorities are currently drafting secondary measures to promote the development of a well-functioning and mature natural gas market and the Commission is monitoring these developments carefully.

Derzeit erarbeiten die griechischen Behörden Sekundärmaßnahmen zur Förderung der Entwicklung eines gut funktionierenden und gesättigten Erdgasmarktes, und die Kommission verfolgt diese Entwicklungen sehr genau.


(d) ensuring that eel farming is not so extensive as to disturb the viability of wild eel fisheries, either by depriving them of glass eels which naturally replenish stocks or by failing to ensure escapement of mature silver eels for natural spawning;

d) Maßnahmen, mit denen zu gewährleisten ist, dass die Aalzucht sich nicht so ausbreitet, dass der Fang wild vorkommender Aale erschwert wird, entweder weil die Glasaale, die die Bestände in freier Natur wieder aufstocken, abgefischt werden, oder weil nicht dafür gesorgt wird, dass die geschlechtsreifen Silberaale für das natürliche Laichen entwischen können;


The trees should be able to reach a minimum height of 5 m at maturity in situ. May consist either of closed forest formations where trees of various storeys and undergrowth cover a high proportion of the ground; or of open forest formations with a continuous vegetation cover in which tree crown cover exceeds 10 percent. Young natural stands and all plantations established for forestry purposes which have yet to reach a crown density of 10 percent or tree height of 5m are included under forest, as are areas normally forming part of th ...[+++]

Die Bäume sollten auf dem jeweiligen Standort im Reifealter eine Höhe von mindestens 5 m erreichen können; sie können entweder aus dichten Waldformationen bestehen, in denen die Bäume der verschiedenen Vegetationsschichten und das Unterholz einen hohen Anteil der Fläche bedecken, oder aus offenen Waldformationen mit geschlossener Pflanzendecke und einem Überschirmungsgrad von mehr als 10 %; junge, natürliche Baumbestände und alle zu forstwirtschaftlichen Zwecken angelegten Pflanzungen, deren Überschirmungsgrad 10 % oder deren Höhe 5 m erreicht hat, werden auch als Wälder bezeichnet; das gilt auch für Gebiete, die normalerweise zum Wal ...[+++]


(h) Hams and loins: treatment involving natural fermentation and maturation during at least 190 days for hams and 140 days for loins

h) Behandlung von Schinken und Lenden während mindestens 190 bzw. 140 Tagen, die einen natürlichen Gärungs- und Reifungsprozess einschließt


(e) Natural fermentation and maturation of not less than nine months for boneless meat, resulting in the following characteristics: Aw value of not more than 0,93 or a pH value of not more than 6,0

e) Behandlung in Form einer natürlichen Gärung und Reifung von mindestens neun Monaten bei entbeintem Fleisch, wobei folgende Werte erreicht werden müssen: Aw-Wert von höchstens 0,93 oder pH-Wert von höchstens 6,0




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'natural maturity' ->

Date index: 2021-09-22
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